Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Εκτός ελέγχου! Το ΝΑΤΟ προετοιμάστηκε για σύγκρουση με τη Ρωσία - Αποτροπή και με πυρηνικά όπλα

Τον Σεπτέμβριο, η Ρωσία και η σύμμαχός της Λευκορωσία πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες ''θορύβησαν'' τα μέλη του ΝΑΤΟ της Βαλτικής. Σύμφωνα με εκπροσώπους δυτικών κυβερνήσεων, σε αυτήν την άσκηση περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες συγκεντρώθηκαν στα σύνορα με την Ουκρανία,  περισσότεροι από ότι από την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας το 2014!!

Πιο πρόσφατα, η Ρωσία απείλησε το ΝΑΤΟ με συνέπειες εάν η δυτική στρατιωτική συμμαχία έκανε περαιτέρω βήματα για την αποδοχή της Ουκρανίας στις τάξεις του. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

https://www.youtube.com/watch?v=FSDdUbqXh5Y

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Όστιν πρακτικά άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει επίσημη αποδοχή, το ΝΑΤΟ ήδη προωθεί τη στρατιωτική ανάπτυξη της Ουκρανίας, είπε ο Πούτιν. Αυτό αποτελεί απειλή για τη Ρωσία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ, ανησυχούν και παράλληλα θέλουν να αποτρέψουν τη Ρωσία επίσης από πυρηνικά όπλα. Ο Πούτιν κάνει λόγο για απειλή, εάν η Ουκρανία συνδεθεί πιο στενά με το ΝΑΤΟ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σε ένα νέο γενικό σχέδιο, για την αποτροπή της Ρωσίας την Πέμπτη. «Ενισχύουμε περαιτέρω τη συμμαχία μας με καλύτερα και εκσυγχρονισμένα σχέδια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την υπουργική συνάντηση.

Η στρατηγική, στοχεύει στην προετοιμασία για ταυτόχρονες επιθέσεις από τη Ρωσία στα κράτη της Βαλτικής και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ τονίζουν, ότι δεν υποθέτουν ότι επίκειται ρωσική επίθεση. Η κυβέρνηση της Μόσχας απορρίπτει όλες τις κατηγορίες, ότι συμπεριφέρεται επιθετικά και από την πλευρά της κατηγορεί το ΝΑΤΟ, ότι αποσταθεροποιεί την Ευρώπη με τις στρατηγικές του προετοιμασίες.

Όσον αφορά την άμυνα, το ΝΑΤΟ έχει καθορίσει πώς θα ανταποκριθεί η συμμαχία σε πιθανές επιθέσεις από τη Ρωσία και την απειλή της τρομοκρατίας. Δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ ενέκριναν ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο για την άμυνα των ευρωπαϊκών και βορειοατλαντικών ζωνών της συμμαχίας. Σε αυτό, η δυτική συμμαχία καθορίζει πώς θα απαντήσει σε πιθανές επιθέσεις από τη Ρωσία, καθώς και στην παρατεταμένη απειλή της τρομοκρατίας. 

Αυτό είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο αυτού του είδους, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Καλύπτει διάφορα σενάρια, που κυμαίνονται από συμβατικές στρατιωτικές επιθέσεις και υβριδικό πόλεμο, έως κυβερνοεπιθέσεις και παραπληροφόρηση, καθώς και συνδυασμούς και ταυτόχρονες επιθέσεις, για παράδειγμα, στις περιοχές της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Η ώθηση για τον αναπροσανατολισμό του ΝΑΤΟ προς την υπεράσπιση της συμμαχίας, ήταν η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Το αμυντικό σχέδιο, είναι επίσης μια απάντηση στον οπλισμό της Μόσχας με πυρηνικά μεσαίου βεληνεκούς και στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων. Έτσι, πρόσφατα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δοκιμάσει ρομπότ μάχης σε ασκήσεις, εργάζονται επίσης για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και τον εκσυγχρονισμό των διαστημικών συστημάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=sMiNfya6guo

Τα πυρηνικά όπλα ως αποτρεπτικός παράγοντας

Δυτικοί διπλωμάτες αντιτίθενται σε αυτό, λέγοντας ότι η «Αντίληψη Αποτροπής και Άμυνας στον Ευρω-Ατλαντικό Χώρο» και η σχετική στρατηγική εφαρμογής, είναι απαραίτητα, επειδή η Ρωσία αναπτύσσει προηγμένα οπλικά συστήματα και μετακινεί στρατεύματα και οπλισμούς πιο κοντά στα εξωτερικά σύνορα του ΝΑΤΟ. Τα αποτρεπτικά σενάρια περιστρέφονται επίσης γύρω από τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU), είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να λάβει «μια πολύ σαφή θέση για τη συμπεριφορά και τις απειλές της Ρωσίας». Επισήμανε παραβιάσεις του εναέριου χώρου στις χώρες της Βαλτικής και την επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου.

 Η Ρωσία ανακοίνωσε πρόσφατα, τη διακοπή των σχέσεών της με το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο της εκπροσώπησής της στη συμμαχία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε την Τετάρτη, ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η αιτία για αυτό, ήταν η απέλαση οκτώ Ρώσων διπλωματών διαπιστευμένων στο ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία το δικαιολόγησε αυτό με τις δραστηριότητες πληροφοριών «διπλωματών».

Την Πέμπτη, ωστόσο, έγινε σαφές ότι οι συγκρούσεις ήταν βαθύτερες: ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντέι Ρουντένκο ,προειδοποίησε το ΝΑΤΟ, ότι οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση προς την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία θα είχε επιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαζί με το νέο σχέδιο άμυνας και αποτροπής, οι υπουργοί του ΝΑΤΟ έχουν υιοθετήσει τετραετή σχέδια για την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων, που απαιτούνται για την εφαρμογή της στρατηγικής. Μιλάμε για αεράμυνα, δυνατότητες στον κυβερνοχώρο και δυνατότητες πληροφοριών. 

 Οι Υπουργοί Άμυνας συμφώνησαν επίσης, να δημιουργήσουν ένα ταμείο ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την υποστήριξη της ανάπτυξης τεχνολογιών που είναι σημαντικές για την άμυνα από ιδιωτικές εταιρείες, ιδίως στον τομέα του κυβερνοχώρου. Οι μελλοντικές συγκρούσεις θα καταπολεμηθούν, «όχι μόνο με σφαίρες και βόμβες, αλλά και με byte και μεγάλα δεδομένα», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Ωστόσο, η αμυντική συμμαχία αντιμετωπίζει περαιτέρω συζητήσεις, σχετικά με τη στρατηγική της πορεία. Πάνω απ 'όλα, η Γαλλία πιέζει για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτονομία, ενώ οι ΗΠΑ θέλουν το ΝΑΤΟ να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στις τεταμένες σχέσεις με την Κίνα.

 Στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ πριν από τη συνάντηση του ΝΑΤΟ, ο Kramp-Karrenbauer παρουσίασε, μαζί με τη Φινλανδία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία, μια πρόταση για τη δημιουργία μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης της ΕΕ. 

«Μετά την εσπευσμένη αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, έγινε για άλλη μια φορά σαφές ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι εξαρτώνται από την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», γράφει η Süddeutsche Zeitung.

Νωρίτερα, το ΝΑΤΟ υιοθέτησε ένα παγκόσμιο αμυντικό σχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο της Κίνας.

https://www.youtube.com/watch?v=IG2QXxwQW5g

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...