Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Αυτές οι περιοχές θα μπουν στο στόχαστρο! Χάρτης αραβικού πρακτορείου ειδήσεων περιλαμβάνει την Ελλάδα στους στόχους λόγω κρίσης ΗΠΑ-Ρωσίας

Ένταση και πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-Ρωσία προδικάζουν ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή μας το επόμενο μακρύ διάστημα σύμφωνα με ειδικούς. 

https://twitter.com/defensearab/status/1451477709931094016

Το πιο επικίνδυνο για την χώρα μας όμως, είναι η φωτογραφία με χάρτη αραβικού πρακτορείου ειδήσεων, στον οποίο έχουν κυκλωθεί περιοχές της Ελλάδος, σε μια πιθανή κρίση, ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία. Κάτι δεν πάει καλά το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσιγκτον και αυτό δεν είναι καλό για τους υπόλοιπους εν μέσω ενεργειακής κρίσης στον πλανήτη. 

Πρώτη η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer, ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να δείξει στη Ρωσία την ετοιμότητά του να χρησιμοποιήσει δύναμη όπλων όταν αυτό κριθεί  απαραίτητο.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk είπε: «Η συμπεριφορά της Ρωσίας μας παρουσιάζει αυξανόμενες προκλήσεις και προβλήματα».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι το ΝΑΤΟ μελετά περιφερειακά σενάρια αποτροπής στις περιοχές της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας και πιθανώς και στον εναέριο χώρο, χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα, η Kramp-Karrenbauer είπε:

«Αυτός είναι ο τρόπος αποτροπής. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στη Ρωσία ότι τελικά είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τέτοια μέσα που να έχουν εκ των προτέρων αποτρεπτικό αποτέλεσμα, ώστε «κανείς να μην σκέφτεται» την πιθανότητα να επιτεθεί στους εταίρους του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής και τον Εύξεινο Πόντο ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερμανίδα  υπουργός κατηγόρησε τη Μόσχα για «συστηματική παραβίαση του εναέριου χώρου αυτών των χωρών» και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και πυροδοτεί τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Ρώσος πρόεδρος, εξαπολύοντας  νέες κατηγορίες προς τις ΗΠΑ, για σχέδια εγκατάστασης πυραύλων στα Βαλκάνια με στόχο την νότια Ρωσία, προκαλώντας ανησυχία στην διεθνή γνώμη, αλλά στην περιοχή μας μετά την πρόσφατη συμφωνία Αθήνας -Ουάσιγκτον για την άμυνα.

«Μπορεί  να υπάρχουν πύραυλοι μεσαίου και μικρού βεληνεκούς στα Βαλκάνια και αλλού. Γιατί όχι; Αντέδρασε κανείς στην ανακοίνωση μας ότι δεν θα τοποθετήσουμε τέτοιους πυραύλους στο ευρωπαϊκό κομμάτι της Ρωσίας, όχι, αλλά ας μας πει ότι κανείς από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ότι δεν θα το κάνει αυτό. Γιατί δεν απαντούν; », δήλωσε ο Πούτιν σε  συνάντηση της λέσχης Valdai στο Σότσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι εγκαταστάσεις πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Πολωνία και τη Ρουμανία είναι εξοπλισμένες με συστήματα Aegis.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τίποτα δεν εμποδίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπτύξουν πυραύλους Κρουζ Tomahawk εκεί.

“Στην Πολωνία και τη Ρουμανία, έχουν εγκαταστήσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, αλλά με εκτοξευτές Aegis, στους οποίους μπορούν να τοποθετηθούν Tomahawks, και είναι εύκολο, με το πάτημα ενός κουμπιού να γίνουν όλα. Απλώς πρέπει να αλλάξουν το λογισμικό, και κανείς δεν θα το προσέξει καν», είπε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Σχέδιο ταυτόχρονης επίθεσης στην Ρωσία από Βαλτική και Εύξεινο Πόντο ανακάλυψαν οι Τούρκοι

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές το νέο σχέδιο του ΝΑΤΟ, στοχεύει να αυξήσει την αποτρεπτική του δύναμη έναντι της Ρωσίας.

“Το μυστικό σχέδιο του Βόρειου Ατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) για την αύξηση της αποτροπής απέναντι στην αυξανόμενη ρωσική απειλή για την Ευρώπη διέρρευσε στον Τύπο.

Το «μυστικό» σχέδιο αποκαλύφθηκε πριν από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε ένα νέο γενικό σχέδιο έναντι κάθε πιθανής ρωσικής επίθεσης σε πολλαπλά μέτωπα”, ανέφεραν τουρκικά δημοσιεύματα και το πρακτορείο Reuters.

Φαίνεται ότι ο άξονας Βαλτικής-Εύξεινου Πόντου ξεχωρίζει στο νέο σχέδιο. Το έγγραφο στρατηγικής του ΝΑΤΟ που διέρρευσε, υπερβαίνει τα υπάρχοντα περιφερειακά αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Σε αυτό έχουμε στόχευση για ταυτόχρονες επιθέσεις στην Ρωσία από τις περιοχές της Βαλτικής και του Εύξεινου Πόντου, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για τα πυρηνικά όπλα, και της κυβερνοπειρατείας στο διάστημα.

Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ ανέπτυξαν πρόσφατα στρατιωτική και αμυντική συνεργασία με χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Γεωργία και η Ουκρανία, που έχουν πρόσβαση στον Εύξεινο Πόντο.

Πρόσφατα, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν στρατιωτικές δραστηριότητες στον Εύξεινο Πόντο μέσω Ρουμανίας και Βουλγαρίας. Κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων, μονάδες επιφανείας και αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Ρωσίας ήρθαν αντιμέτωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις τουρκικές δημοσιογραφικές, είναι κατανοητό ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να τοποθετήσει πυραύλους κοντά στη Ρωσία, υπό το πρόσχημα ασκήσεων, αποσταθεροποιώντας γρήγορα την κατάσταση.

Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ εκμεταλλεύθηκε την επανένωση της Γερμανίας το 1990 για να οργανώσει μια επέκταση προς Ανατολάς.

«Όλοι τότε από όλες τις πλευρές είχαν δηλώσει ότι μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, σε καμία περίπτωση δεν θα είχαμε επέκταση της υποδομής του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, και η Ρωσία βασίστηκε τουλάχιστον σε αυτό. Αυτό είπαν, ενώ υπήρξαν και δημόσιες δηλώσεις. Στην πράξη όμως; Είπαν ψέματα...και μετά το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε ξανά και ξανά και ξανά», κατέληξε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

ΝΑΤΟ και Ρωσία ευρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης, ειδικά μετά την προχθεσινή δήλωση του Αμερικανού υπουργού άμυνας, περί προσοχής της συμμαχίας στον Εύξεινο Πόντο.

Το πως θα αντιδράσει ακριβώς η Ρωσία δεν είναι γνωστό, το σίγουρο όμως είναι ότι θα αντιδράσει και μάλιστα με ηχηρό τρόπο στην Υπεδνειστερία και την Σερβία.

Ποιος θα ήταν αυτός ο τρόπος; Μα φυσικά μια ανάπτυξη ρωσικών αντίστοιχων πυραύλων Κρουζ σε αυτές τις περιοχές, σημαίνοντας συναγερμό σε Βαλκάνια, ΕΕ και ΗΠΑ, ενώ η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδος-ΗΠΑ για στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα έχει θορυβήσει την Μόσχα περισσότερο από δείχνει η ρωσική διπλωματία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...