Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αμερικανοί επιθεωρούν τις ουκρανικές ΕΔ στο Ντονμπάς

Στα ύψη είναι η ένταση σε Ντονμπάς και Κριμαία, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα έστειλε εκ νέου τελεσίγραφο στην Ουκρανία

 

Δηλώσεις Ζαχάροβα 

 

''Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα φέρει ειρήνη στη χώρα, αλλά, αντίθετα, θα οδηγήσει σε κλιμάκωση στο Ντονμπάς'' και συμπλήρωσε ''οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για το Κίεβο.'' Πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζέλενσκι, ανέφερε ότι η είσοδος της χώρας του στη Συμμαχία είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος στο Ντονμπάς''!  

Εμπλοκή ΗΠΑ στο Ντονμπάς  

 

''Μια στρατιωτική αντιπροσωπεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε στο Ντονμπάς'', σύμφωνα το ''WarGonzo'' και τον δημοσιογράφο Semyon Pegov. Παρόμοιες πληροφορίες εμφανίστηκαν στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Οι Αμερικανοί επισκέφθηκαν την πόλη Avdevka και τη γραμμή επαφής στην περιοχή Yasinovataya.'' ''Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί βαθιά για την κατάσταση που αναπτύσσεται γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας και υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας'', δήλωσε η επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας.
 
Δείτε φωτογραφία  

 

Εμπλοκή Τουρκίας-Ουκρανίας στην Κριμαία 

 

Εν τω μεταξύ έχουμε μία περίεργη υπόθεση στην Κριμαία, καθώς την τελευταία στιγμή δεν έλαβε χώρα τρομοκρατική επίθεση. 

Η FSB συνέλαβε δύο Ρώσους πολίτες στην Κριμαία που ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στη Συμφερόπολη. Οι δράστες ετοίμαζαν ένοπλη επίθεση χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια εκρηκτικά σε ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δράστες, οι οποίοι γεννήθηκαν το 1992 και το 1999 αντίστοιχα, σχεδίαζαν να φύγουν για τη Συρία μέσω Ουκρανίας και Τουρκίας! Με λίγα λόγια, αυτές οι δύο χώρες θα τους παρείχαν προστασία!

Οι κρατούμενοι είναι υποστηρικτές της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης ''Hayat Tahrir al-Sham'', μίας οργάνωσης, που υποστηρίζεται από την Άγκυρα. Το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων (DSP) της FSB,  διευκρίνισε ότι από τους κρατούμενους κατασχέθηκαν εκρηκτικά και διάφορα άλλα υλικά.  

 

Δείτε βίντεο:  

 

https://www.youtube.com/watch?v=AKnYmjtTH-4

 

Τουρκικά κατασκοπευτικά στη Μαύρη Θάλασσα 

 

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι επιχειρούν στη Μ. Θάλασσα με κατασκοπευτικά, τα οποία μάλλον επιτηρούν τις δραστηριότητες του ρωσικού Στόλου, ο οποίος από χθες βρίσκεται σε ετοιμότητα στη περιοχή.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Πέμπτη ότι μετακινεί περισσότερα από 10 πλοία του πολεμικού ναυτικού του, συμπεριλαμβανομένων αποβατικών πλοίων και αντιτορπιλικών στη Μαύρη Θάλασσα, για να συμμετάσχουν σε ασκήσεις, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι οι δυνάμεις της θα παραμείνουν σε θέση για όσο χρονικό διάστημα κρίνει σκόπιμο και ότι δεν αποτελούν απειλή. Την Τρίτη, ανέφερε ότι ξεκινά μια προγραμματισμένη επιθεώρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας μάχης των δυνάμεών της, που θα περιλαμβάνει περισσότερες από 4.000 ασκήσεις αυτόν τον μήνα.

https://twitter.com/L_Team10/status/1380449647567777795

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ