Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσία-Τουρκία-Ιράν δεσμέυονται ως "φύλακες" για τη Συρία - Συμμαχία υπό τον φόβο των ΗΠΑ

Οι τρεις εγγυήτριες χώρες της διαδικασίας της Αστάνα, «Ρωσία, Ιράν και Τουρκία» επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του τη Δευτέρα, εκπρόσωποι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση στο περιθώριο του πέμπτου γύρου της επιτροπής συζήτησης για το σύνταγμα που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη από τις 25 έως τις 29 Ιανουαρίου. , καθώς και διαβουλεύσεις με συριακές αντιπροσωπείες και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Geir Pedersen.

Τα κράτη εγγυητές, τόνισαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν την υποστήριξη για το έργο της επιτροπής μέσω μόνιμης συνεργασίας με τα συριακά κόμματα και τον Pedersen ως διαμεσολαβητή, για να διασφαλίσουν το έργο της επιτροπής

Επιβεβαίωσαν επίσης την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να συζητούν τα προαναφερθέντα ζητήματα κατά τη διάρκεια του επόμενου γύρου των συνομιλιών της Αστάνα που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στο Σότσι.

Ο Πέτερσεν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή την ολοκλήρωση του πέμπτου γύρου των συνεδριάσεων της Επιτροπής Συζήτησης του Συντάγματος χωρίς να σημειωθεί πρόοδος, παρά τις μακρές συζητήσεις και παρεμβάσεις, όπως περιέγραψε, προσθέτοντας ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει ορισμένες συναντήσεις για την προετοιμασία του επόμενου γύρου χωρίς να ορίσετε καμία ημερομηνία.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Για ποιά δέσμευση  μιλάνε αναφορικά με την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία  της Συρίας μιλάνε Ρωσία-Τουρκία και Ιράν, όταν η Τουρκία έχει καταλάβει την Συριακή επαρχία του Αφρίν και την μισή συριακή επαρχία του Ιντίλμπ;Όταν η Ρωσία έχει φανερά 1 αεροπορική και 1 ναυτική βάση στη Συρία και αρκετές άλλες μυστικές βάσεις;Όταν το Ιράν, έχει γεμίσει με Φρουρούς της Επανάστασης IRGC την Συρία , φτιάχνοντας τις δικές του βάσεις;

Η πρόσφατη επικαιροποίηση της συμφωνίας της Αστάνα, έγινε για τις ΗΠΑ. Φοβούνται ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν δυναμικά στη Συρία κυρίως μέσω των Κούρδων του YPG, αμφισβητώντας τα κεκτημένα τους. Άλλωστε δείγμα γραφής Ρωσία και Τουρκία πήραν , όταν πρόσφατα οι ΗΠΑ του Μπαϊντεν ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη.

Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται επίσης το πόσο η Τουρκία έχει ξεφύγει από τη Δύση και κινείται μεμονωμένα αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στην Ανατολή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ