Ένοπλες Συρράξεις

Ευθεία σύγκρουση Mόσχας-Άγκυρας - Οι Τούρκοι απαιτούν το ''κεφάλι'' του Άσαντ & στέλνουν τελεσίγραφο

Περίεργα παιχνίδια παίζουν τουρκικά και καταριανά ΜΜΕ, τα οποία ισχυρίζονται πως δήθεν ο Β. Πούτιν είναι απογοητευμένος με τον Άσαντ. 

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά πρόκειται για άλλο ένα fake news, που έχει στόχο και σκοπό να διαταράξει τις σχέσεις Μόσχας-Δαμασκού. 

Τι αναφέρουν:

''Η Ρωσία υποψιάζεται ότι ο Άσαντ όχι μόνο δεν μπορεί πλέον να ηγηθεί της χώρας, αλλά φέρνει την Μόσχα μπροστά στο σενάριο του Αφγανιστάν  ρωσική επέμβαση το 1979 και στήριξη ενός καθεστώτος μη αρεστού στο λαό της χώρας), το οποίο είναι μια πολύ ανησυχητική προοπτική για τη Ρωσία. Η Μόσχα εργάζεται σε ένα συνδυασμό σεναρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός που θέλει όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία να δέχονται το πεδίο επιρροής του άλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αποτέλεσμα, η Συρία θα παραμείνει χωρισμένη σε μια περιοχή που θα προστατεύεται από την Τεχεράνη και τη Μόσχα, την περιοχή της αντιπολίτευσης που θα υποστηρίζεται από την Τουρκία, ενώ Ανατολικά του Ευφράτη θα ελέγχεται από την Ουάσιγκτον και το SDF.

Η δεύτερη επιλογή απαιτεί την πλήρη απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων και την ενοποίηση της χώρας μετά την επίτευξη πολιτικού μετασχηματισμού σύμφωνα με τον ΟΗΕ.''

Την ίδια στιγμή, η  Άγκυρα έχει προγραμματίσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με την ανάπτυξη περισσότερων από 10.000 στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού σε σταθμούς παρατήρησης στις λεγόμενες «ζώνες αποκλιμάκωσης» στη βορειοδυτική Συρία. 

Μάλιστα πριν λίγες ώρες, ο τουρκικός στρατός, μαζί με τους Σύρους αντάρτες, εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση σε σπίτια πολιτών σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του αραβικού στρατού της Συρίας (SAA).

Σύμφωνα με μια πηγή που βρίσκεται στο πεδίο της μάχης στην περιοχή Al-Hasakah, ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του άνοιξαν πυρ με βαρύ πυροβολικό προς την περιοχή Tal Tamr, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ωστόσο, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία κατέφθασε στο σημείο, κάτι που μείωσε την ένταση της τουρκικής επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πηγή ανέφερε ότι λίγο μετά την άφιξη των ρωσικών δυνάμεων, ο τουρκικός στρατός υποχώρησε και η ηρεμία αποκαταστάθηκε στην περιοχή Tal Tamr.

Το παιχνίδι για την τύχη της Συρίας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο. Αμερικανοί, Ρώσοι, Τούρκοι, Ιρανοί και λοιποί θέλουν το "κομμάτι τους", μόνο που θα πρέπει να ρωτήσουν όλοι το πολύπαθο λαό της χώρας αυτής που υφίσταται τα πάνδεινα εδώ και 11 χρόνια.

     
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...