Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Συρία: ''Χοντρό'' επεισόδιο Αμερικανών & Ρώσων - Πολίτες επιτίθενται κατά οχημάτων των ΗΠΑ

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το συριακό παρατηρητήριο, ότι αμερικανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί από νωρίς το πρωί στην ανατολική είσοδο της πόλης Tal Tamr στα περίχωρα της Al-Hasakah, προκειμένου να μπλοκάρουν το δρόμο σε ρωσική περίπολο που ξεκίνησε από τη ρωσική βάση στο νότο. Ακτιβιστές του SOHR παρακολούθησαν ελικόπτερα των ΗΠΑ που πετούν πάνω από την περιοχή.
 

Αυτή η εξέλιξη έρχεται δύο ημέρες αφότου η ρωσική στρατιωτική αστυνομία ανέπτυξε τα οχήματά της στην ανατολική πλευρά της πόλης Κιαμισλί, εμποδίζοντας αμερικανική περιπολία να εισέλθει στην πόλη. 

Πηγές SOHR ανέφεραν εκείνη την στιγμή υπήρξε ένταση στην περιοχή, εν μέσω πτήσης αεροσκαφών πάνω από την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που ρωσικά στρατεύματα παρεμποδίζουν τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία, καθώς ήταν γνωστό ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ήταν αυτές που εμπόδιζαν το δρόμο των ρωσικών δυνάμεων. 

 

Σύριοι πολίτες αυξάνουν τις επιθέσεις κατά των αμερικανικών οχημάτων 

 

Σύριοι πολίτες επιτέθηκαν σε ένα αμερικανικό θωρακισμένο αυτοκίνητο ενώ σταμάτησε σε ένα ρωσικό σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη Kamyshly.

Οι Σύριοι που ήταν κρυμμένοι πίσω από τον ρωσικό θωρακισμένο όχημα, πέταξαν πέτρες στους Αμερικανούς και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Πρόκειται για μια ομάδα εφήβων που πετούσαν πέτρες σε ένα αμερικανικό θωρακισμένο όχημα.

Η ζημιά στο όχημα ήταν πιθανότατα ελάχιστη, ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι οι Σύριοι δείχνουν πλέον ανοιχτά την αντίθεση τους σχετικά με την παρουσία του στρατού των ΗΠΑ σε αυτήν την περιοχή.

«Οι Σύριοι έχουν επιλέξει πλευρά. Προφανώς ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η καλύτερη απόδειξη του τρόπου με τον οποίο στη Συρία αντιμετωπίζουν πλέον τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος κατέλαβε πράγματι ένα μέρος της χώρας », σημειώνει Ρώσος ειδικός.

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν επίσης ότι εντόπισαν  μια νέα τουρκική στρατιωτική φάλαγγα  περίπου 35 οχημάτων που πέρασε στο έδαφος της Συρίας, μέσω της σημείου διέλευσης Kafr Lusin στα σύνορα της Αλεξανδρέττας (Iskenderun). Τα οχήματα κατευθύνθηκαν προς τουρκικές θέσεις στη «ζώνη απο-κλιμάκωσης».

Καθώς η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει περισσότερη στρατιωτική ενίσχυση στη ΒΔ Συρία, ο αριθμός των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων, οι οποίοι εισήλθαν στη «ζώνη απο-κλιμάκωσης» από την έναρξη της νέας κατάπαυσης του πυρός, αυξήθηκε σε 3.015, εκτός από την είσοδο εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών.

Από τις 2 Φεβρουαρίου έως σήμερα, οι ακτιβιστές του SOHR παρακολούθησαν την είσοδο περισσότερων από 6.420 φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στην περιοχή της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης ΤΟΜΑ, θωρακισμένων οχημάτων κά. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στο Idlib και το Χαλέπι υπερέβη τους 10.300.

Αμερικανοί, Ρώσοι,Τούρκοι και Τζιχαντιστές οφείλουν να αποχωρήσουν από μια χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο εδώ και 11 χρόνια, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει τέλος.

 

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ