Ένοπλες Συρράξεις

Ξεκίνησε τις απειλές ο Ερντογάν προς τη Συρία: Στερεύουν τα αποθέματα υπομονής μας

Ο Ερντογάν καταφέρεται εναντίον όλων. Απειλές προς όποιον θεωρεί ότι καταπατά τα «δικαιώματα» της χώρας του. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά η Συρία.

Δηλώνει πως δεν έχει δει ακόμη κάποιο αποδεκτό σχέδιο για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν έχει δει ακόμη κάποιο αποδεκτό σχέδιο για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία, τρεις εβδομάδες αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε τη δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης.

«Δεν μας έχει παρουσιαστεί ακόμη κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP. «Φυσικά παραμένουμε πιστοί στις συμφωνίες μας, η υπόσχεσή μας είναι υπόσχεση. Όμως η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη».

Η Τουρκία θέλει να αποχωρήσει από τη ζώνη η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως, αν δεν απομακρυνθούν οι «τρομοκράτες» από τη βόρεια πόλη Μανμπίτζ μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο χρόνος αναμονής της Τουρκίας θα τελειώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ