Κόσμος

ΝΑΤΟ για πόλεμο στην Ουκρανία: Η Ρωσία δεν έχει αρκετούς στρατιώτες για πρόοδο στο Χάρκοβο

Ο στρατός της Ρωσίας δεν διαθέτει τους απαραίτητους αριθμούς για να επιτύχει στρατηγική πρόοδο στην περιοχή γύρω από το Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη Κρίστοφερ Καβόλι.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στις Βρυξέλλες, ο Καβόλι δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα κρατήσουν τις γραμμές τους στην περιοχή.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι το πολεμικό του συμβούλιο συνήλθε στο Χάρκοβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήλωσε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη», αλλά «υπό έλεγχο».

«Μέχρι στιγμής, η κατάσταση στην περιοχή του Χαρκόβου βρίσκεται συνολικά υπό έλεγχο», δήλωσε ο Ζελένσκι στο Telegram διευκρινίζοντας ότι βρίσκεται στην πόλη μαζί με τους στρατιωτικούς διοικητές. «Αλλά η ζώνη παραμένει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, για τον λόγο αυτόν ενισχύουμε τις μονάδες μας», είπε.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η ρωσική στρατιωτική προώθηση έχει ανασχεθεί σε ορισμένες ζώνες της περιοχής όπου η Μόσχα με μία αιφνιδιαστική επίθεση κατόρθωσε να εξασφαλίσει σε μερικές ημέρες τα μεγαλύτερα εδαφική οφέλη τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ