Leopard στην Ουκρανία
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πραγματικότητα ο «Εφιάλτης» του ΝΑΤΟ: Ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο Leopard 2-Πρόλαβαν και το έπληξαν οι Ουκρανοί! (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός απέκτησε στην κατοχή του ένα ουκρανικό άρμα μάχης Leopard 2, ωστόσο το τανκ χτυπήθηκε σοβαρά.

Τι Ακριβώς Συνέβη;

Σύμφωνα με νέες αναφορές λοιπόν, σε μία από τις περιοχές του μετώπου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, έλαβε χώρα μία πολύ σφοδρή μάχη. Στην εν λόγω σύγκρουση συμμετείχε μεταξύ άλλων και ένα ουκρανικό άρμα μάχης Leaoprd 2, το οποίο είναι τανκ γερμανικής παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ουκρανικό όχημα προσπάθησε κατά την διάρκεια της σύγκρουσης να περάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές, ωστόσο εγκλωβίστηκε τελικώς σε περιοχή που έλεγχαν οι Ρώσοι.

Πολύ γρήγορα ο ρωσικός στρατός κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο του άρματος μάχης. Με γρήγορες προσπάθειες το μετέφερε σε ασφαλή τοποθεσία για μετέπειτα μελέτη.

Σύμφωνα με τον Ντενίς Πουσίλιν, πολιτικού της Ρωσίας με καταγωγή από το Ντονμπάς της Ουκρανίας, ρωσικά άρματα μάχης κινήθηκαν μπροστά για να διασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση του γερμανικής προέλευσης άρματος μάχης.

Μόλις κατάλαβαν τι «σκαρώνουν» οι Ρώσοι, οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή έστειλαν στο σημείο δύο άρματα μάχης τους. Σύμφωνα με τον πολιτικό της Ρωσίας, τα ουκρανικά άρματα αντί να αμυνθούν έναντι των ρωσικών επιθετικών ενεργειών αποφάσισαν να καταστρέφουν το Leopard 2 με δικά τους πυρά!

Από ότι φαίνεται, ήταν σημαντικότερο για τις ουκρανικές δυνάμεις να μην περάσει το γερμανικό τανκ ακέραιο στα χέρια του ρωσικού στρατού από ότι να καταστρέψουν οι ίδιοι δικό τους όχημα. 

Βέβαια, παρά τις δηλώσεις του Πουσίλιν, δεν υπάρχει καμία άλλη πηγή ή υλικό που επιβεβαιώνει την απώλεια ενός κύριου άρματος μάχης τύπου Leopard 2 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Δεν σχολίασε επίσης τίποτα αναφορικά με το ζήτημα το επίσημο ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Νατοϊκός Εφιάλτης η Απόκτηση Leopard

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο σχετικό άρθρο μας, η Ρωσία ενδιαφέρεται πολύ να λάβει στα χέρια της ένα νατοϊκό άρμα μάχης Leopard 2. Το τανκ παράγεται εδώ και δεκαετίες ολόκληρες από την Γερμανία και αποτελεί ένα από τα βασικότερα κύρια άρματα μάχης της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Το σημαντικό είναι πως τα τανκς αυτά κρύβουν καίριας σημασίας τεχνολογίες που αν μη τι άλλο θα ευνοούσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τον ρωσικό στρατό. Για παράδειγμα, η πολυστρωματική θωράκιση, ένα από τα πιο ενδιαφέρονται χαρακτηριστικά του άρματος, θα βοηθούσε τους Ρώσους να κατανοήσουν πολλά πράγματα για το όχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μελετώντας ένα δείγμα της θωράκισης, οι Ρώσοι μηχανικοί θα αποκάλυπταν πώς την κατασκευάζουν οι Γερμανοί, ενώ μέσω της διαδικασίας της αντίστροφης τεχνολογίας ίσως κατάφερναν να παράξουν παρόμοια σε δικό τους εργαστήριο.

Ακόμη και εάν δεν την χρησιμοποιούσαν σε δικά τους προγράμματα, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να μάθουν τις ευαλωτότητές της, τα δυνατά της χαρακτηριστικά και την λεπτομερή της σύνθεση. Ανάλογες διαδικασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε άλλους τομείς του άρματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή