Ρώσος στρατιώτης και ελικόπτερο
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

«Επιχείρηση Νεκροταφείο»: Ρώσοι κομάντος διέλυσαν ουκρανικό παρατηρητήριο όσο ρωσικά Su-25 ανατίναξαν εξοπλισμό τους (Βίντεο)

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν παρατηρητήριο Ουκρανών στρατιωτών με τεθωρακισμένα οχήματα τύπου BMD-4M.

Τι Ακριβώς Συνέβη;

Σύμφωνα με την ρωσική κρατική υπηρεσία Zvezda του Κρεμλίνου, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν ένα κέντρο παρατήρησης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας με πυρά από οχήματα BMD-4M. Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε και σχετικό υλικό από την μαχητική εργασία της τεθωρακισμένη ομάδας των αερομεταφερόμενων δυνάμεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανιχνευτές της ρωσικής μονάδας βρήκαν τον εχθρικό στόχο στο δάσος. Στο παρατηρητήριο αναφέρεται πως βρίσκονταν περίπου 5 Ουκρανοί στρατιώτες την στιγμή της ανίχνευσης.

Ο ουκρανικός στόχος δέχθηκε πυρά από κοντινές θέσης από τα πυροβόλα 100 χιλιοστών του τέταρτης γενιάς αερομεταφερόμενου οχήματος μάχης BMD-4M, όσο βρίσκονταν περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά από τον εχθρό. Ως αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης των Ρώσων μαχητών, η Zvezda τονίζει πως η πλειοψηφία του ουκρανικού προσωπικού εξουδετερώθηκε.

Ποιο Είναι το BMD-4M;

Να αναφέρουμε πως το BMD-4M είναι ένα νέο αερομεταφερόμενο όχημα μάχης, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στον ρωσικό στρατό το 2016. Σχεδιάστηκε ειδικά για τις ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις, για αυτό είναι ελαφριά θωρακισμένο και ισχυρά οπλισμένο. Όταν προσγειωθεί στο έδαφος, το BMD-4M δρα περισσότερο ως θωρακισμένο όχημα μεταφοράς που παρέχει υποστήριξη πυρός σε αλεξιπτωτιστές.

Δόθηκε περισσότερο σημασία στην ισχύ πυρός του, παρά στην θωράκισή του, για αυτό το όχημα διαθέτει ένα κύριο όπλο 100 χιλιοστών και ένα ομοαξονικό αυτόματο πυροβόλο 30 χιλιοστών. Το βασικό όπλο του οχήματος μπορεί να εκτοξεύσει και τους αντιαρματικούς πυραύλους laser πλοήγησης 9M117M1-3 Arkan εμβέλειας 5,5 χιλιομέτρων με τον ίδιο τρόπο που εκτοξεύει κανονικά βλήματα.

Το BMD-4M διαθέτει νέο σύστημα ελέγχου πυρός και αυτόματο σύστημα ανεφοδιασμού για το κεντρικό του όπλο, ωστόσο η θωράκισή του παρέχει προστασία μόνο έναντι σφαιρών όπλων χειρός και θραυσμάτων βλημάτων πυροβολικού. Το όχημα βέβαια μπορεί να εξοπλιστεί με επιπρόσθετο κιτ θωράκισης για αυξημένη προστασία.

Ρωσικά Επιθετικά Su-25 Επιτέθηκαν Ουκρανικό εξοπλισμό.

Σε άλλη δημοσίευση της ρωσικής Zvezda, η υπηρεσία μας πληροφορεί για την δράση των ρωσικών επιθετικών αεροσκαφών τύπου Su-25 της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, τα οποία πραγματοποίησαν εναέρια πλήγματα με ρουκέτες έναντι στρατιωτικών υποδομών και εξοπλισμού ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εκτοξεύσεις πυρομαχικών πραγματοποιήθηκαν σε ζεύγη ρωσικών αεροσκαφών από χαμηλά υψόμετρα. Μετά τις επιθέσεις, τα πληρώματα των Su-25 ολοκλήρωσαν ελιγμούς και επέστρεψαν στον διάδρομο προσαπογειώσεών τους.

Ως αποτέλεσμα της μαχητικής δράσης τους, η Zvezda τονίζει πως καταστράφηκαν καμουφλαρισμένες οχυρωμένες θέσεις πεδίου και τεθωρακισμένα οχήματα των Ουκρανών στρατιωτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...