στρατιώτες
Κόσμος

Σε παραλήρημα Αυστραλός Αντιστράτηγος: Οι Ουκρανοί έχουν τον καλύτερο στρατό στον κόσμο-Του απαντά κατάλληλα Αμερικανός ειδικός

Ο ουκρανικός στρατός είναι σήμερα ο καλύτερος στον κόσμο εν όψει του εν εξελίξει πολέμου με την Ρωσία, δήλωσε ο Μικ Ράιαν, πρώην υποστράτηγος του αυστραλιανού στρατού, αυτήν την εβδομάδα.

Όσο μιλούσε στην Kyiv Post την Πέμπτη, ο Ράιν αναφέρθηκε σε διαφορετικά στοιχεία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και στο πώς έχουν χρησιμοποιήσει έναν αριθμό από διαφορετικές δυνατότητες, όπως πυραυλικές άμυνες, άμυνες drones και μαχητικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή της μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η άποψή μου είναι πως οι Ουκρανοί είναι πιθανότατα ο καλύτερος στρατός στον κόσμο αυτήν την στιγμή," δήλωσε ο Ράιν. "Και δεν είναι πιθανότητα, είναι πράγματι. Είναι ο καλύτερος στρατός του κόσμου. Έχουν την περισσότερη εμπειρία στον σύγχρονο πόλεμο, το έχουν επιδείξει αυτό τους τελευταίους 13 μήνες."

"Τώρα έχουν χύσει πολύ αίμα και έχουν χάσει πολλούς νέους άντρες και γυναίκες και γηραιότερους για να μάθουν τα μαθήματα που έμαθαν, αλλά τώρα είναι ο καλύτερος στρατός στον κόσμο. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς."

Τα σχόλια του πρώην υποστράτηγου του αυστραλιανού στρατού ήρθαν εν όψει του εν εξελίξει ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε περισσότερο από έναν χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Αυστραλός δήλωσε στην Kyiv Post πως υπάρχουν διάφορα "στοιχεία" στον ουκρανικό στρατό.

"Η δύναμη εδαφικής άμυνας είναι ένας επαγγελματικός στρατός, ο οποίος αποτελείται από παλιούς στρατιώτες και πρόσφατα στρατολογημένους στρατιώτες," δήλωσε. "Φαίνεται πως υπάρχουν και πολλές ανεξάρτητες μονάδες."

"Έχουν επίσης ξένα στρατεύματα και όταν συνδυάζονται όλα μαζί είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση για έναν στρατό που έχει επεκταθεί τόσο γρήγορα όσο οι Ουκρανοί. Ακόμη και οι καλύτεροι στρατηγοί θα δυσκολεύονταν από μία τέτοιου είδους πρόκληση, ενώ το να κάνεις κάτι τέτοιο εν μέσω πολέμου είναι ακόμη δυσκολότερο."

Ο Αμερικανικός Αντίλογος

Ο Mark Cancian, σύμβουλος με το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε στο Newsweek την Πέμπτη πως "ο Ράιν ήταν απόλυτα σωστός όταν τόνισε τα ανθρώπινα στοιχεία στον πόλεμο, ειδικά την εκπαίδευση και την ηγεσία. Και δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι Ουκρανοί έχουν περισσότερη πρόσφατη εμπειρία μάχης από κάθε άλλη χώρα εκτός Ρωσίας. Όπως ο Ράιν σημείωσε πολλές φορές, οι Ουκρανοί είναι καλύτεροι των Ρώσων. Ωστόσο, αυτό δεν τους κάνει τον καλύτερο στρατό στον κόσμο."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Cancian βάσισε την άποψή του στην διαφορετική εκπαίδευση του αμερικανικού στρατού συγκριτικά με του ουκρανικού στρατού, ο οποίος έλαβε μόνο "δύο ή τρεις εβδομάδες εκπαίδευσης πριν πάει στην μάχη".

"Κάθε Αμερικανός πεζοναύτης λαμβάνει 22 εβδομάδες εκπαίδευσης," πρόσθεσε. "Οι Ουκρανοί στέλνουν δύο ταξιαρχίες για μαχητική εκπαίδευση στην Ευρώπη. Σε ένα κανονικό έτος, ο αμερικανικός στρατός στέλνει περίπου 60 ταξιαρχίες για παρόμοια εκπαίδευση. Οι περισσότεροι Ουκρανοί διοικητές έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους στο πεδίο της μάχης αλλά έχουν έλλειψη της εκπαίδευσης που απαιτείται για την εκτέλεση περίπλοκων συνεργατικών ελιγμών."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...