T-62M
Ρωσία

Πανικόβλητοι οι Αμερικανοί: Αυτό το ρωσικό άρμα μπορεί να αφανίσει Leopard & Abrams (Εικόνες)

Μία αναβαθμισμένη έκδοση των ρωσικών αρμάτων μάχης τύπου T-62 αποδίδει καλύτερα από τα δυτικά τανκς που στέλνουν χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Αυτό τουλάχιστον έγραψε η δυτική σελίδα Military Watch, αναφερόμενη στον τομέα της απόδοσης στην μάχη.

Όπως σημειώνει η δημοσίευση, η ικανότητα του T-62M να επιβιώνει στο πεδίο της μάχης οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός πως η Μόσχα χρησιμοποιεί κατά κύριο ρόλο θωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία για να υποστηρίξει το πεζικό της και όχι για να μάχονται εχθρικά τανκς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κατ' επέκταση, τα νούμερα και η ευκινησία τους, όπως και η έλλειψη πυρομαχικών στους δυτικούς ανταγωνιστές τους, καθιστά τα ρωσικά άρματα μία πολύτιμη πηγή στο πεδίο της μάχης," έγραψαν οι συγγραφείς του άρθρου. 

Όπως τονίστηκε, η σημαντικότερη καινοτομία του άρματος είναι η ενσωμάτωση του θερμικού στοχάστρου 1PN96MT-02, ο οποίος παρέχει πολύ καλύτερη περιστασιακή επίγνωση συγκριτικά με το βασικό T-62 ή άλλα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς πεζικού που δεν διαθέτουν τέτοιες συσκευές. Το βράδυ, ένα θερμικό στόχαστρο τέτοιου τύπου είναι ικανό να ανιχνεύσει στόχο σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων.

Το T-62 είναι επίσης λιγότερο περίπλοκο και απαιτεί λιγότερη συντήρηση από το T-72, καθιστώντας το πρώτο την ιδανική επιλογή τόσο για παραστρατιωτική, όσο και για στρατιωτική χρήση από ρωσικές μονάδες, πάντα σύμφωνα με την αμερικανική δημοσίευση.

Από τότε που η αναβαθμισμένη έκδοση του T-62 μπήκε σε λειτουργία την δεκαετία του '80, η ηλικία της δεν έχει ξεπεράσει αυτήν των Leopard 2 και Abrams, τα οποία η Δύση μεταφέρει τώρα στην ουκρανική πλευρά, ωστόσο ο εκσυγχρονισμός, η ισχύς, η ευκινησία και η παρουσία ισχυρών πυρομαχικών δίνουν στο ρωσικής παραγωγής άρμα μάχης ένα σημαντικό πλεονέκτημα, συνόψισαν οι δημοσιογράφοι των ΗΠΑ.

Ποιο Είναι το T-62 και Πόσο Ισχυρή Είναι η Έκδοση T-62M;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το T-62 είναι ένα μεσαίο άρμα μάχης που ξεκίνησε να αναπτύσσεται στην Σοβιετική Ένωση το 1957 και μπήκε σε λειτουργία το 1961. Περίπου 20.000 τέτοια άρματα παράχθηκαν, τα οποία διαθέτουν πλήρως συγκολλημένο κύτος και είναι οπλισμένα με ένα πλήρως σταθεροποιημένο ημιαυτόματο λειόκαννο όπλο των 115 χιλιοστών. Στην πραγματικότητα υπήρξε το πρώτο με τέτοιο κύριο όπλο (λειόκαννο).

Η έκδοση T-62M άλλαξε προς το καλύτερο πολλά πρόγραμμα, αφού προστέθηκε επιπρόσθετη θωράκιση και πλάγια καλύμματα από καουτσούκ. Παράλληλα εγκαταστάθηκε ένα πιο σύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός και δόθηκε στο όχημα η ικανότητα να εκτοξεύει αντιαρματικά βλήματα με τον ίδιο τρόπο που εκτόξευε κανονικά. Το T-62M εξοπλίστηκε επίσης με τις ερπύστριες του άρματος T-72, ενώ οι αναβαθμίσεις έλαβαν χώρα μεταξύ 1983και 1985.

GALLERY

T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
T-62M
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...