polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ξεκίνησε και επίσημα η ρωσική εαρινή επίθεση - Στόχος Σούμι και Κονσταντίνοβκα, αλλά η χαριστική βολή θα δοθεί στο Ντνιπροπετρόφσκ

Νέες λεπτομερείς αναφορές από την διάσημη εφημερίδα The New York Tikes και το αμερικανικό Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW) τονίζουν πως η ρωσική εαρινή επίθεση έχει και επίσημα ξεκινήσει. Μάλιστα ο ρωσικός στρατός τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να δοκιμάζει νέες τακτικές στο πεδίο της μάχης, τακτικές οι οποίες προς το παρών φαίνονται να του χαρίζουν τρομερή δυναμική.

Ποια Είναι η Τακτική Αυτή

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, η τακτική αυτή αφορά τον βομβαρδισμό υλικοτεχνικών κέντρων και οχυρωματικών έργων του ουκρανικού στρατού με πολλά drones ταυτόχρονα. Αφού πέσει η πρώτη γραμμή αμύνης, οι Ρώσοι σφυροκοπούν τις ουκρανικές θέσεις με πυροβολικό και αεροπορία. Έπειτα πραγματοποιούν εφόδους με μικρές ομάδες στρατιωτών, συχνά με μοτοσυκλέτες.

Αυτή η τακτική επαναλαμβάνεται μέχρι να καταληφθεί ένα ουκρανικό οχυρό, οικισμός ή πόλη. Έπειτα οι Ρώσοι την εφαρμόζουν ξανά στην επόμενη γραμμή αμύνης του εχθρού.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW), η εν λόγω νέα ρωσική τακτική εφαρμόζεται ήδη σε επτά διαφορετικές κατευθύνσεις:

  • στο Κουπιάνσκ
  • Στο Μπορόβσκ
  • στην Κρασνολιμάνσκ
  • στο Σεβέρσκ
  • στην Κονσταντίνοβκα
  • στο Ποκρόβσκ
  • και στην Νοβοπλάβλοβκα

Σύμφωνα με την γνωστή εφημερίδα The New York Times, η συγκεκριμένη τακτική έχει επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να μειώσουν δραματικά τις απώλειες τεθωρακισμένων οχημάτων τους. Ο λόγος είναι πως οι έφοδοι πραγματοποιούνται πλέον με μοτοσυκλέτες, μπάγκι και άλλα ευκίνητα οχήματα, τα οποία στοχεύονται και πλήττονται δυσκολότερα από ουκρανικά drones καμικάζι.

Σε πολλές επιθέσεις οι Ρώσοι στρατιώτες χρησιμοποιούν ακόμη και κανονικά αυτοκίνητα, διότι είναι γρηγορότερα, ελαφρύτερα και μικρότερα από τα στρατιωτικά τροχοφόρα του ρωσικού στρατού. Οι ρωσικές ομάδες που πραγματοποιούν τις εφόδους απαρτίζονται από μόλις δύο με τρεις στρατιώτες, οπότε ακόμη και μία διθέσια μοτοσυκλέτα επαρκεί για να τους μεταφέρει.

Στρατιωτικοί παρατηρητές πιστεύουν πως εφαρμόζοντας αυτήν την τακτική, οι δυνάμεις της Μόσχας κατάφεραν να καταλάβουν δεκάδες οικισμούς. Μόνο στο Σούμι 14 χωριά πέρασαν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Η The New York Times σημείωσε βέβαια πως το μεγάλο μειονέκτημα της ρωσικής τακτικής είναι το έδαφος. Κάποια ουκρανικά οχυρά βρίσκονται σε εκτάσεις γεμάτες ρέματα, οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις οι Ρώσοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τους λιγοστούς δρόμους της περιοχής, τους οποίους οι Ουκρανοί στοχεύουν εύκολα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Καμία συμφωνία με Αλ Σάραα- Ο Νετανιάχου στέλνει Δύο Τεθωρακισμένες Μεραρχίες στην Ν.Συρία και κονιορτοποιεί Τζιχαντιστές (Βίντεο)

Τυχαίο ; Μόλις οι Τούρκοι μίλησαν για ΑΟΖ με την Συρία έγινε κόλαση στο εσωτερικό της χώρας αυτής , ενώ και οι Κούρδοι...