Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά των αμβλώσεων: Η ζωή είναι δώρο του Θεού

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε μια εκδήλωση «Υπέρ της Ζωής» στη Ρώμη και έκανε σχόλια για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της ζωής.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο για την εθνική εκδήλωση Scegliamo la vita (Let’s Choose Life), η συγκέντρωση της 22ας Μαΐου είχε σκοπό να επιβεβαιώσει την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη έως τον φυσικό θάνατο. Βίντεο και φωτογραφίες στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook δείχνουν πλήθη να παρελαύνουν και να τραγουδούν με ταμπέλες και μουσική.

Ο Πάπας χαιρέτησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αφού προσευχήθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

«Σας ευχαριστώ για την αφοσίωσή σας στην προώθηση της ζωής και την υπεράσπιση της αντίρρησης συνείδησης, την οποία συχνά γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ας θυμόμαστε ότι η ζωή είναι δώρο Θεού!» είπε. «Είναι πάντα ιερό και απαραβίαστο και δεν μπορούμε να φιμώσουμε τη φωνή της συνείδησης».

Αυτή η αναφορά έρχεται λίγες μόλις ώρες ύστερα από την πορεία «υπέρ της ζωής» που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Ρώμη. Η εκδήλωση έφερε τον τίτλο «Επιλέγουμε τη ζωή» και έλαβε χώρα παρουσία περίπου 40.000 κόσμου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Πάπας Μπεργκόλιο ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και προέβη σε μήνυμα κατά της άμβλωσης: «δεν μπορούμε να επιλέξουμε την χειραγώγηση, να γεννάμε και να πεθαίνουμε βάσει της αρεσκείας μας, ως αποκλειστικό αποτέλεσμα μιας ατομικής επιλογής».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...