Γεωργια
Κόσμος

Γεωργία: Μαζική διαδήλωση στην Τιφλίδα υπέρ της Ουκρανίας

Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία είχε δεχτεί επίθεση στο έδαφός της από την Ρωσία το 2008, ενώ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία η κυβέρνηση της Τιφλίδας υπέβαλε επίσημη αίτηση ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χιλιάδες άνθρωποι στην Τιφλίδα της Γεωργίας κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν υπέρ της Ουκρανίας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία είχε δεχτεί επίθεση στο έδαφός της από την Ρωσία το 2008, ενώ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία η κυβέρνηση της Τιφλίδας υπέβαλε επίσημη αίτηση ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσία είχε στείλει στρατεύματα στη Γεωργία σε μια σύγκρουση που διήρκησε μόλις πέντε ημέρες το 2008.

Μετά τον πόλεμο, η Μόσχα αναγνώρισε δύο αμφισβητούμενα εδάφη, τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, ως ανεξάρτητα κράτη, αν και η γεωργιανή κυβέρνηση και τα Ηνωμένα Έθνη τα θεωρούν γεωργιανά εδάφη υπό ρωσική κατοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...