Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Γλωσσική επανάσταση σε μια Ευρώπη που Ισλαμοποιείται! Ευρωπαϊκό σχέδιο με στόχο την προώθηση της διδασκαλίας Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών

Με την αναφορά για «Κοινές αξίες της Ευρώπης» ο Jean-Michel Blanquer επιθυμεί να ξαναρχίσει την εκμάθηση Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών! 

Σε συνέντευξή του στη Le Point τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας της Γαλλικής Δημοκρατίας κατέρριψε τον «αβυσσαλέο παραλογισμό» των ανθρώπων που «θέτουν κατηγορίες και μια σύγχρονη κοσμοθεωρία σε κείμενα που χρονολογούνται πριν από δύο χιλιετίες».

 

Ο Jean-Michel Blanquer πιστεύει στη δύναμη των γλωσσών. Αυτό και πρότεινε τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, σε συνέντευξή του στη Le  Point . Ο Γάλλος Υπουργός Εθνικής Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη ενός ευρωπαϊκού σχεδίου με στόχο την προώθηση της διδασκαλίας των Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών, που αποτελούν  «κοινές αξίες της Ευρώπης» . Στις στήλες του περιοδικού, εξήγησε ότι αυτή η προσέγγιση ήταν μέρος της επιθυμίας να καταπολεμηθεί ο  «αβυσσαλέος παραλογισμός» 

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ιδαίτερη σημασία σε μια Ευρώπη που καταγεγραμμένα πλέον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πληθυσμιακής αλλοίωσης και της εν πολλοίς ισλαμοποίησης. 

«Συγκλονιστικές ερμηνείες» 

«Διάβασα και άκουσα [για] επικρίσεις, μερικές από τις οποίες έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι στον Όμηρο βρήκαμε μια συγγνώμη για τη δουλεία. Καναδοί μαθητές γυμνασίου έκαψαν την «Οδύσσεια». Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ακαδημαϊκοί συντάσσουν χάρτες ενάντια σε αρχαίους συγγραφείς… Βρίσκω τέτοιες ερμηνείες απολύτως φοβερές » εξήγησε στη συνέχεια ο Jean-Michel Blanquer.

Μετά από αυτό, ο υπουργός θεώρησε ότι τέτοιες συμπεριφορές εντάσσονται σε μια  «ιστορική και ηθική αναθεώρηση βάναυση» . O Γάλλος πολιτικός υποστήριξε λίγο μετά ότι  «αυτοί οι  αρχαίοι πολιτισμοί» είχαν φέρει ακριβώς στον κόσμο  «ένα άνοιγμα και μια αναζήτηση για το καθολικό». Με άλλα λόγια, ευγενείς αξίες είναι διαμετρικά αντίθετες με τις ενέργειες που παρατηρήθηκαν πρόσφατα.  

Σύντομα Ανώτατο Συμβούλιο Γλωσσών 

Ο πολιτικός ενημέρωσε τη Le  Point  ότι οι διάφοροι Ιταλοί, Κύπριοι και Έλληνες υπουργοί που είναι αρμόδιοι για την παιδεία είχαν επίσης υπογράψει αυτή την  «κοινή δήλωση [...] με στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας γύρω από τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά» . 

Υπό αυτή την έννοια, κατατέθηκε κείμενο την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου  «Ευρώπη και αρχαίες γλώσσες: νέα ερωτήματα, νέες πρακτικές». Την ενίσχυση της εκμάθησης αυτών των δύο αρχαίων γλωσσών, ο Γάλλος υπουργός στοχεύει να την προωθήσει σε μαθητές γυμνασίου που εγγράφονται σε τεχνολογικούς κλάδους από την επόμενη χρονιά. Επίσης, σκοπεύει να αναπτύξει την προαιρετική τους διδασκαλία στην έκτη δημοτικού, όπως διευκρίνισε κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης. Στη συνέχεια αυτής της προσέγγισης, ο Jean-Michel Blanquer εξέφρασε την επιθυμία του να δημιουργήσει  «πριν από το τέλος του ημερολογιακού έτους 2021»  ένα Ανώτατο Συμβούλιο Γλωσσών, αναφέρει το  Le Point . Η αποστολή του:  «Να προβληματιστεί σχετικά με τις δυνατότητες βελτίωσης της εκμάθησης γλωσσών, αρχαίων, ζωντανών, ξένων και περιφερειακών, δουλεύοντας συγκεκριμένα στα «σημεία επαφής» τους . " 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ