Κόσμος

“Κάρφωσαν” τους Ρώσους οι Τούρκοι για την γενοκτονία των Κιρκάσιων

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, λέει ο θυμόσοφος λαός, και οι Τούρκοι μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και τις αναφορές της Ρωσικής Εκκλησίας για διωγμούς και γενοκτονία και ελληνικών πληθυσμών προσπαθούν να αποβάλλουν από πάνω τους την ρετσινιά του σφαγέα και να την κολλήσουν σε άλλους.

 

Θυμήθηκαν λοιπόν σήμερα την “γενοκτονία” των Κιρκάσιων από την τσαρική Ρωσία, το 1864

 

“157η επέτειος της γενοκτονίας των Κιρκάσιων, αυτός ο πόνος δεν μπορεί να εξαφανιστεί με λόγια ...Κάθε 21 Μαΐου, αυτός ο πόνος ανανεώνεται λίγο περισσότερο” αναφέρουν με αφορμή την αυριανή επέτειο.

“Καρφώνουν” μάλιστα στην Δύση λέγοντας πως οι Κιρκάσιοι “είναι ένα από τα δεκάδες εκατομμύρια εθνών που δεν είχαν λόμπι και δεν μπορούν να πουν στον κόσμο για τα δεινά και την εξαφάνισή τους, όπως οι Αζτέκοι, Ίνκας, οι κάτοικοι της Ναμίμπια, Αφρικανοί ιθαγενείς, στην Ρουάντα, στην Αλγερία, Ινδονήσιοι, αλλά και στο Βιετνάμ και στην Καμπότζη ...Αντιθέτως ένας ισχυρισμός περί αρμενικής γενοκτονίας συνεχώς έρχεται στο προσκήνιο επειδή έχουν λόμπι” υποστηρίζουν.

Αναφέρουν πως η τσαρική Ρωσία έκαψε ένα προς ένα τα χωριά των Κιρκάσιων, σκότωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και σφαγιάστηκαν ακόμη και παιδιά.

Οι Κιρκάσιοι έχασαν το 60% του πληθυσμού τους σε αυτούς τους πολέμους. Τα υπόλοιπα 1,5 εκατομμύρια εξορίστηκαν με τη συμφωνία που επετεύχθη από τους Γάλλους, Βρετανούς, Ρώσους και Οθωμανούς εκπροσώπους το 1864 . Ο αριθμός των ατόμων που μπόρεσαν να εισέλθουν στα οθωμανικά εδάφη και να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια αυτής της εξορίας ήταν μεταξύ 600 και 800 χιλιάδων, υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

Μιλούν δε για “ανθρώπους που φορτώθηκαν σε βάρκες από το Σότσι, υπερπλήρεις, μπήκαν σε άγνωστα εδάφη, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν ασθένειες, το ένα μετά το άλλο. Τα νερά της Μαύρης Θάλασσας κατακλύστηκαν από τους περισσότερους εξόριστους . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Κιρκάσιοι δεν έτρωγαν ψάρια από τη Μαύρη Θάλασσα για δεκαετίες, αναφέρει η τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το 60% του Κιρκάσιου πληθυσμού στον κόσμο είναι στην Τουρκία . Στο παρελθόν, πριν από το 2000, οι εορτασμοί της 21ης ​​Μαΐου ήταν έγκλημα στην Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, απαγορευόταν ακόμη και να αποκαλούνται οι ενώσεις "Κιρκασιάνες". Τώρα υπάρχουν μαθήματα επιλογής στα δημοτικά σχολεία. Τα χωριά ανακάλυψαν τα παλιά τους ονόματα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους , οι...ευγνώμονες Κιρκάσιοι ζητούν από τον Πρόεδρο Tayyip Erdogan να επιλύσει το ζήτημα της διπλής υπηκοότητας με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ