Κόσμος

Τα στρατεύματα του Συριακού Στρατού προωθούνται στη ΒΑ Λαττάκεια - Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στη Β.Συρία - Αποκαλυπτικό βίντεο

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) διανύει τη δέκατη μέρα εμπλοκής σε μια σκληρή μάχη με τους τζιχαντιστές αντάρτες στη βορειοανατολική ύπαιθρο της Λαττάκειας.

Ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζουν να κλιμακώνονται στο νότιο άξονα του Kabani, έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στο έδαφος καθώς ο συριακός στρατός πραγματοποίησε μια μεγάλη προώθηση με επιτυχία σε αυτό το μέτωπο τον περασμένο μήνα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Συριακός Στρατός έστειλε εκατοντάδες ενισχύσεις στο μέτωπο Kabani για να βοηθήσουν σε αυτήν την επιτακτική μάχη.

https://www.youtube.com/watch?v=a_3IJWVM-yE

Στο Kabani ηγείται η 42η Διοίκηση Μάχης της 4ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, η οποία έχει ενισχυθεί από πολλές μονάδες του στρατού, συμπεριλαμβανομένης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

Από την άλλη πλευρά της μάχης, οι δύο ισλαμιστικές ομάδες, Hay'at Tahrir Al-Sham και το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκμενιστάν, ηγούνται της άμυνας του Kabani.

Οι προαναφερθείσες ομάδες έχουν εδώ και αρκετά χρόνια τον έλεγχο αυτής της ορεινής περιοχής κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Τις επόμενες εβδομάδες, αυτή η μάχη αναμένεται να ενταθεί καθώς ο Συριακός στρατός στρέφει την προσοχή του σε αυτό το μέτωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ