Κοινωνία

Έβρος: ΜΚΟ υποστηρίζει πως υπάρχουν 330 εγκλωβισμένοι μετανάστες

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι εγκλωβισμένοι μετανάστες φέρεται να είναι χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται στην περιοχή εδώ και ημέρες.

Ωστόσο, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι η ενημέρωση που έχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι πως πρόκειται για περίπου 70 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή οι ελληνικές αρχές διέσωσαν 91 μετανάστες που ώθησαν διακινητές σε νησίδα στον Έβρο. Οι μετανάστες που παρέμεναν επί τέσσερις ημέρες εγκλωβισμένοι στη νησίδα Μαράσια μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Οι αυξήσεις των μεταναστευτικών ροών έχουν σημάνει συναγερμό στα σύνορα, με την κυβέρνηση έχει δώσει εντολέ;ς για αυξημένα μέτρα επιτήρησης από τους συνοριοφύλακες, από τη στιγμή που απο την πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν ομάδες μεταναστών που λόγω των καλών καιρικών συνθηκών και της πτώσης της στάθμης του ποταμού Έβρου, θα επιχειρήσουν να περάσουν με βάρκες παράνομα στη χώρα μας και στη συνέχεια στην ενδοχώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...