Κοινωνία

Εντοπίστηκε παράνομο καζίνο στην Αττική με κύκλωμα παρακολούθησης

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι του καταστήματος για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο χώρο

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διενέργεια παράνομων διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, ενώ η διαχείριση γινόταν από τους υπαλλήλους, μέσω υπολογιστών - server. Επιπλέον, οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του καταστήματος, καταγράφονταν από κάμερες, τα δεδομένα των οποίων αποθηκεύονταν σε ψηφιακό καταγραφικό, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την έρευνα στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, οθόνη απεικόνισης των καμερών, τρεις κάμερες, ψηφιακό καταγραφικό, χειριστήριο – μπουτόν και 310 ευρώ.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του ιδιοκτήτη του καταστήματος, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στο κατάστημα, για εξυπηρέτηση τριών πελατών χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο στον κάθε πελάτη.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ