Κοινωνία

Θεοχάρης: Θα επιτραπεί η είσοδος εμβολιασμένων Ρώσων τουριστών

Ανοίγουν τα σύνορα της χώρας μας για τους εμβολιασμένους Ρώσους τουρίστες από τις 14 Μαΐου, ενημέρωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις δεσμεύσεις της σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, ενημερώνοντας πως θα μπορούν να εισέρχονται είτε με αρνητικό PCR τεστ είτε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19.

«Όσον αφορά τις απαιτήσεις πριν από το ταξίδι, οι Ρώσοι τουρίστες θα πρέπει είτε να εμβολιαστούν και να το αποδείξουν αυτό, είτε μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR και να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς πρόβλημα» σημείωσε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ενημέρωσε πως η Ελλάδα θα άρει το πλαφόν των 4.000 Ρώσων τουριστών εβδομαδιαίως που υπάρχει σήμερα.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού έρχονται και στον απόηχο της ανακοίνωσης για τους περιορισμούς που επέβαλε η Ρωσία στις πτήσεις προς την Τουρκία, γεγονός που αναμένεται να φέρει περισσότερους τουρίστες στη χώρα μας

 

Οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ την 15η Απριλίου και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 15 Ιουνίου. Σημειώνεται πως η απόφαση ελήφθη λόγω της ανησυχίας που υπάρχει αναφορικά με τη διασπορά του ιού στη γείτονα.

Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να βοηθήσει όσους επιθυμούν να πάρουν βίζα για το ταξίδι τους και σημείωσε πως αναμένονται στη χώρα περί τους 500.000 Ρώσους τουρίστες εντός του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θεωρώ πως έχουμε δείξει ότι θέλουμε να διευκολύνουμε, όσο μπορούμε εντός του νόμιμου πλαισίου, τις παραμέτρους και την είσοδο των Ρώσων τουριστών με βίζα. Προσπαθούμε να δούμε κάθε λεπτομέρεια και να κάνουμε όσες αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν. Θέλουμε να διευκολύνουμε κάθε Ρώσο που επιθυμεί να κάνει αίτηση για βίζα» είπε.

Καταλήγοντας σημείωσε πως οι οποίες αποφάσεις, στο τέλος, λαμβάνονται με βάση τις αποφάσεις των Υγειονομικών Αρχών. Έως και σήμερα, είπε, δεν υπάρχουν ενδείξεις που θα οδηγούσαν στο να μην ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ