Μάνος Βενιέρης
Κοινωνία

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Μάνος Βενιέρης

Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ σε ηλικία 73 ετών ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης Μάνος Βενιέρης. Η βελούδινη φωνή του, γνωστή σε μικρούς και μεγάλους, από τις σειρές που τη δάνεισε σίγησε για πάντα. Ήταν ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ενώ θεωρείται και ο... Πρύτανης των μεταγλωττίσεων στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιά φωνή επιβλητική. Έγινε γνωστός και από τα θεατρικά παιδικά έργα που συμμετείχε και σκηνοθετούσε, ήταν ο Οδυσσέας από το πασίγνωστη παιδική σειρά Οδύσσεια του Διαστήματος, ήταν ο Τέρρυ στην Κάντυ Κάντυ (για κάποιο διάστημα πριν τον Αργύρη Παυλίδη) και βέβαια ήταν ο ανεπανάληπτος He-Man.  Μοναδικός αφηγητής με καταπληκτική άρθρωση, δάνεισε την υπέροχη φωνή του σε δεκάδες ήρωες παιδικών σειρών και παραμυθιών (Ιστορίες της Βίβλου, Το μικρό σπίτι στο λιβάδι, Dragonball, Χελωνονιτζάκια κ.α.).

https://www.facebook.com/greekdubdb/posts/2714754235293642

Γεννήθηκε το 1947 στη Νίκαια, και σπούδασε στις Δραματικές Σχολές του “Ωδείου Αθηνών” και του “Πειραϊκού Συνδέσμου”. Δίδασκε στη “Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα”, Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία και Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Είχε γράψει πολλά θεατρικά έργα για παιδιά που παίχτηκαν στο θέατρο και στο κρατικό ραδιόφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βραβεύτηκε το 1983 στον “Κρατικό Διαγωνισμό Θεάτρου” του Υπουργείου Πολιτισμού, για το θεατρικό έργο “Σκέπασε Μάνα Σκέπασε”.

Το έργο έχει τυπωθεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις “Δωδώνη”.

Ακόμη, βράβευση και έκδοση του θεατρικού μονόπρακτου “Οι Παλιατσούρες”, από τις εκδόσεις “Κάλβος”, το 1970.

Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά, γράφοντας χρονογράφημα και εύθυμα διηγήματα.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Μπονίκου, η οποία έκανε γνωστή την τραγική είδηση του θανάτου του. Έμενε μόνιμα στην Αίγινα.

https://www.facebook.com/MariaMponikou/posts/1020418061756687

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...