Προμαχώνας
Κοινωνία

Προμαχώνας: Ατελείωτες ουρές στα σύνορα - Εντατικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ

Ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν κατά τις πρωινές ώρες στα σύνορα στον Προμαχώνα. Εκατοντάδες είναι οι τουρίστες που καταφθάνουν από τις γειτονικές χώρες, με τα αυτοκίνητα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μέσος όρος αναμονής για να εισέλθει κάποιος στην ελληνική επικράτεια, είναι τα 50-60 λεπτά, σύμφωνα με το GRTimes.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εντατικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κοροναϊό σε όσους καταφθάνουν. Πάντως οι τουρίστες που έχουν κάνει ήδη το μοριακό τεστ στη χώρα τους και είναι αρνητικό, εισέρχονται στη χώρα χωρίς να υποβληθούν στον αντίστοιχο έλεγχο.

Επιπλέον, όλοι διαθέτουν τον ειδικό QR code που δείχνει από ποια περιοχή έρχονται. Ανάλογα με την επικινδυνότητα της περιοχής και τα κρούσματα που έχουν καταγραφθεί, οι έλεγχοι αυξάνονται.

Η κίνηση αυτή τη στιγμή στο σημείο πραγματοποιείται με πιο ομαλούς ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκαν τα εξής έκτακτα μέτρα:

  • Όσοι εισέρχονται, για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κοροναϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
  • Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...