Κοινωνία

Συνελήφθη άνεργος πατέρας επειδή έκλεψε δύο κουτιά γάλα για το βρέφος του

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση της σύλληψης εντός 24χρονου νεαρού πατέρα, ο οποίος έκλεψε δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος από τα ράφια γνωστού σούπερ μάρκετ του Βόλου. Τον 24χρονο νεαρό πατέρα, συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου με την κατηγορία της κλοπής μετά από καταγγελία των υπευθύνων της αλυσίδας και την μήνυση που υπέβαλαν κατά του νεαρού, ο οποίος εντοπίστηκε και τελικά συνελήφθη.

Το αδίκημα της κλοπής, όπως είναι γνωστό τιμωρείται από το νόμο, για αυτό και ενδεχομένως να μην αποτελούσε είδηση η σύλληψη του 24χρονου πατέρα, αν δεν παρεμβάλλονταν το γεγονός ότι το αδίκημα αφορούσε σε δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος αξίας 40 ευρώ, που προφανώς χρειάζονταν ο νεαρός πατέρας για να ταΐσει το παιδί του.

Πάντως ααστυνομικές πηγές περιγράφοντας το προφίλ του δράστη που είναι άνεργος, σημειώνουν πως πρόκειται για άτομο το οποίο δεν αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες πρώτη φορά αλλά κατ’ εξακολούθηση, καθώς φέρεται να είναι εθισμένος στις κλοπές.

Μάλιστα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες του taxydromos.gr, ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες μετά από κλοπή παιδικού παιχνιδιού σε γνωστό πολυκατάστημα.

Ο 24χρονος και σε εκείνη την περίπτωση, προσπάθησε να φύγει από το πολυκατάστημα χωρίς να πληρώσει, έγινε όμως αντιληπτός από τους υπεύθυνους που ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ασφάλειας και συνελήφθη πριν απομακρυνθεί. Όπως ισχυρίστηκε τότε, κατέφυγε στην κλοπή επειδή δεν είχε χρήματα για να αγοράσει χριστουγεννιάτικο δώρο στο παιδί του. Ωστόσο, δεν απέφυγε τη δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ενώ το κλεμμένο παιχνίδι αποδόθηκε στους υπεύθυνους του πολυκαταστήματος.

Το Σάββατο, ο 24χρονος μετέβη σε σούπερ μάρκετ του Βόλου και αφαίρεσε δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος συνολικής αξίας 40 ευρώ. Οι υπεύθυνοι της αλυσίδας κατήγγειλαν το γεγονός και υπέβαλαν μήνυση κατά του 24χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και τελικά συνελήφθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ