Κοινωνία

Λουκέτο στο Μουσείο Νισύρου: Ζητούν υπαλλήλους, μπας και καλύψουν τα κενά

Στην Ελλάδα του 2017 ογδόντα αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα δεν λειτουργούν, επειδή δεν υπάρχει κανείς να τα «τρέξει»...

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου, τώρα, εκεί απ’ όπου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε εξαγγείλει την πρόσληψη 200 μόνιμων αρχαιοφυλάκων, έχει μπει εδώ και μήνες λουκέτο!

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε αφίξεις ξένων επισκεπτών, την ώρα που η «βαριά βιομηχανία» του πολιτισμού ψάχνει τα… γρανάζια της.

Ο δήμαρχος του νησιού, Χριστοφης Κορωναίος, επισημαίνει ότι έχει στείλει, εδώ κι ένα μήνα, επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, όπου την ενημερώνει για το σοβαρό πρόβλημα και ζητεί έναν υπάλληλο για να λειτουργήσει το Μουσείο.

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, ο μοναδικός φύλακας του μουσείου έχει πάρει μετάθεση, λόγω οικογενειακής υπόθεσης, καταγγέλλει στον Σκάι ο δήμαρχος Νισύρου.

Το Μουσείο είναι κλειστό από τον Μάιο του 2017(09/05/2017).

Η Ένωση Υπαλλήλων, δηλώνει αντίθετη στην αντικατάσταση του φύλακα από άλλους υπαλλήλους, προφανώς, διότι δεν επιθυμούν να καλύπτονται οι θέσεις τους από άλλους κλάδους, όπως επισημαίνει ο κύριος Γιάννης Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης υπαλλήλων φύλαξης αρχαιοτήτων.

«Αν ανοίξει τέτοιο ''παράθυρο'' σε όλη την Ελλάδα θα μπορούν άλλοι υπάλληλοι να φυλάσσουν τα αρχαία. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό από εμάς», σημείωσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ