Τη δική του εκδοχή για την παρουσία του στο ιατρείο την ημέρα που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να δίνει ο 58χρονος γιατρός, ο οποίος έχει προφυλακιστεί μαζί με τη σύζυγό του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είχε ποτέ ασθενή τον τραγουδιστή και ότι την κρίσιμη ώρα εξέταζε άλλον άνθρωπο.
Σύμφωνα με το Star, ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος είχε ξεκινήσει απεργία πείνας όταν πληροφορήθηκε ότι θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο τη σταμάτησε μετά την άφιξή του στην πτέρυγα ΣΤ, γνωστή και ως VIP πτέρυγα.
Εκεί φέρεται να μίλησε στους δύο αστυνομικούς με τους οποίους κρατείται και οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 20χρονου στο Άργος τον περασμένο Ιούλιο.
«Το ιατρείο μου συστεγάζεται με της γυναίκας μου. Εγώ ποτέ δεν τον είχα ασθενή, δεν ξέρω γιατί είμαι εδώ. Ήταν θέμα χρόνου να φύγει ο Γιώργος Μαζωνάκης, το θέμα είναι σε ποιον θα έσκαγε η βόμβα».
Ετοιμάζει αίτημα αποφυλάκισης
Νέα δεδομένα υπάρχουν και για τις επόμενες κινήσεις της υπεράσπισης. Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τόσο τον 58χρονο όσο και την προφυλακισμένη σύζυγό του επρόκειτο αρχικά να προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης και των δύο.
Ωστόσο, η προσφυγή αναμένεται τελικά να αφορά μόνο τον γιατρό. Κεντρικό στοιχείο του αιτήματος θα αποτελέσει η μαρτυρία ασθενούς που υποστηρίζει ότι βρισκόταν μαζί του την κρίσιμη ώρα, καθώς ο 58χρονος τού έγραφε εξετάσεις για κολονοσκόπηση.
Πρόκειται για παραπεμπτικό που φέρει ώρα έκδοσης 16:05. Ο συγκεκριμένος ασθενής κατέθεσε στις Αρχές για όσα συνέβησαν στο ιατρείο την ημέρα του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.
Ο ασθενής ανέφερε ότι έφτασε στις 15:30 και μέχρι τις 16:06, όταν έλαβε στο κινητό του το μήνυμα με το παραπεμπτικό, δεν είχε αντιληφθεί κάποια αναστάτωση.
«Στο ιατρείο πήγα στις 15:30. Έχω ξαναπάει 5-6 φορές, είμαι ασθενής του 58χρονου. Έχει ένα μηχάνημα που βλέπει την κατάσταση της υγείας γενικά, ως διαγνωστικό εργαλείο. Όταν έφτασα στο ιατρείο επικρατούσε ησυχία. Δεν παρατήρησα τίποτα ανησυχητικό. Το μήνυμα με το παραπεμπτικό για τις εξετάσεις, μου ήρθε στις 16:06. Μέχρι εκείνη την ώρα ήταν όλα ήσυχα. Συζητούσαμε με το γιατρό και θα μου έγραφε και την επόμενη εξέταση».
Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, ακούστηκε κάποιος να καλεί τον γιατρό, ο οποίος έφυγε από το σημείο. Λίγα λεπτά αργότερα άκουσε να ζητούν ασθενοφόρο, ενώ η γραμματέας τον ενημέρωσε ότι είχε προκύψει έκτακτο περιστατικό.
«Εκείνη την ώρα ακούστηκε μία φωνή που του φώναξε να πάει κι εκείνος αποχώρησε. Υπήρξε αναστάτωση. Μετά από 6-7 λεπτά, άκουσα να λένε να κληθεί ασθενοφόρο. Τότε η γραμματέας με ενημέρωσε ότι προέκυψε ένα έκτακτο περιστατικό και μου είπε πως πρέπει να σταματήσουμε και πως θα με ειδοποιήσουν εκ νέου. Αποχώρησα. Φεύγοντας είδα και το ασθενοφόρο να πηγαίνει προς το ιατρείο. Με την 56χρονη δεν έχω κάνει κάποια θεραπεία. Την έχω δει μία – δύο φορές, αλλά δεν την ξέρω».
Η θεραπεία που είχε κάνει στο παρελθόν
Ο ίδιος ασθενής αναφέρθηκε και σε θεραπεία με μηχάνημα που του είχε προτείνει παλαιότερα ο 58χρονος. Όπως είπε, την έκανε μία φορά, αλλά δεν την επανέλαβε επειδή δεν διαπίστωσε κάποια διαφορά.
«Ο 58χρονος μου είχε προτείνει παλαιότερα να κάνω μία θεραπεία με μηχανήματα. Την είχα κάνει, αλλά δεν την επανέλαβα. Δεν θυμάμαι την ονομασία της θεραπείας. Θυμάμαι την διαδικασία όμως. Σου παίρνανε 200ml αίμα και μετά το μηχάνημα το φυγοκέντριζε και κάπως βοηθούσε αυτό στα αγγεία της καρδιάς. Το είχα ψάξει, είχα δει ότι γίνεται διεθνώς. Δεν το επανέλαβα, γιατί δεν είδα κάποια διαφορά. Δεν το θεώρησα επικίνδυνο».