Κοινωνία

Φρίκη στις ΗΠΑ! 64χρονος πρώην αστυνομικός σκότωσε την έγκυο μνηστή του για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της

Ο 64 χρονος, Ράσελ Μπέρτραμ, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τη δολοφονία της 26χρονης εγκύου μνηστής του με σκοπό να εισπράξει 900.000 δολάρια από την ασφάλεια ζωής της. Οι κατήγοροι, μάλιστα, προσέθεσαν και τη ζήλια, πίσω από τις ενέργειες του Μπέρτραμ, καθώς είχε υποβληθεί σε στείρωση και ήξερε ότι το παιδί δεν υπήρχε πιθανότητα να είναι δικό του.

Μετά το θάνατό της, ο Μπέρτραμ παντρεύτηκε τη νεότερη αδερφή της, αλλά μόλις συνελήφθη, αυτή υπέβαλε αίτηση διαζυγίου.

Ο Μπέρτραμ είχε διατελέσει αρχηγός της αστυνομίας του Χάρισμπεργκ, στη Νότια Ντακότα, ισχυρίστηκε ότι η καραμπίνα του εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, το 2009, κατά τη διάρκεια κυνηγιού στην κομητεία Γκρέγκορι, τραυματίζοντας θανάσιμα τη Λεονίλα Στίκνεϊ στην κοιλιά.

Είπε στους αστυνομικούς, ότι η κοπέλα τράβηξε προς τα πάνω της την κάννη του όπλου και του είπε «φίλα με», πριν το όπλο εκπυρσοκροτήσει. Όμως κατά την ανάκρισή του προέκυψαν ανακρίβειες, όπως το τι ή ποιος τράβηξε τη σκανδάλη, κι έτσι ο Μπέρτραμ κρίθηκε ένοχος χτες. Η ποινή του θα απαγγελθεί το Νοέμβριο, όμως το σίγουρο είναι πως θα του επιβληθεί τουλάχιστον ισόβια κάθειρξη με τις πιθανότητες για θανατική ποινή να είναι υπαρκτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ