Οπλικά συστήματα

Η Ρωσία ασφαλίζει τον εναέριο χώρο της με τους S-350!

Στα πλαίσια αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού, των οπλικών συστημάτων της η Ρωσία  ανέπτυξε και έθεσε σε υπηρεσία,  τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-350.

Όπως αποκάλυψε ο στρατηγός  Dvornikov, σε τοπική στρατιωτική εφημερίδα, το σύστημα S-350 ‘Vityaz‘  ήλθε για να αντικαταστήσει τους S-300 και τους Buk M1-2.

Το 50R6 Vityaz (Ρωσικά : ЗРК Витязь  ή S-350E, είναι ένα ρωσικό σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος, μεσαίας εμβέλειας που αναπτύχθηκε από την GSKB Almaz-Antey . 

Ο σχεδιασμός του συστήματος εντοπίζει τις ρίζες του, από το κοινό έργο Νότιας Κορέας / Ρωσίας KM-SAM και χρησιμοποιεί, τον ίδιο πύραυλο 9M96 με το σύστημα πυραύλων S-400

 

Το S-350

Το S-350 "Vityaz", προορίζεται να αντικαταστήσει το Buk M1-2 (σε λειτουργία από το 1998, βαθμολογία ΝΑΤΟ SA-17 Grizzly) και το S-300PS, που τέθηκαν σε λειτουργία το 1982.

Αναπτύχθηκε από την επιστημονική κοινοπραξία  Almaz-Antey και το Υπουργείο Άμυνας , το νέο σύστημα σχεδιάστηκε για να καλύπτει μια περιοχή  από 0 έως 120 km, έως υψόμετρο 30.000 μέτρων  με σκοπό, την ενίσχυση της πολυεπίπεδης αντιαεροπορικής άμυνας των Ρώσων. 

Το σύστημα διαθέτει διάφορους τύπους ραντάρ (παθητική και ενεργή), που τα καθιστούν όλα πρωτότυπα, προκειμένου να ελέγχουν τα επιθετικά συστήματα μπλοκαρίσματος του ΝΑΤΟ, όπως το F-18 Growler (ενδιαφέρει πολύ τους Φινλανδούς), αλλά και για να εντοπίσουν πλατφόρμες μυστικότητας.

Σύμφωνα με τον Almaz-Antey, λέγεται ότι το Κρεμλίνο, έχει συνειδητοποιήσει  ιδιαίτερα την ανάγκη προστασίας των στρατευμάτων και του εξοπλισμού, από πιθανές επιθέσεις, κάτι που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της συριακής σύγκρουσης, οι οποίες είχαν ως στόχο ακριβώς να τρυπήσουν τα Ρωσικά στρατεύματα.

Έτσι, κάθε όχημα που εκτοξεύει πυραύλους "Vityaz" έχει 12 διανύσματα, έναντι 4 για το S-300PS. 

Οι πύραυλοί του,  δεν είναι άλλοι από τους  9M96E2 (30 km έως 120 km), τους  9M96E (1,5 έως 40 km) και τους  9M100 που τα μεταφέρει έως και 15 km. 

Το σύστημα θα μπορεί να ακολουθεί εκατό στόχους και να καθοδηγεί 16 πυραύλους ταυτόχρονα. 

Στο τέλος, κάθε μπαταρία S-350 αποτελείται από 8 οπλισμένα οχήματα TEL 50P6E (δηλαδή 96 πυραύλους συνολικά), ένα όχημα ενεργού ραντάρ 96L6-TsP, 2 παθητικά οχήματα ραντάρ 96L6-VP, 2 οχήματα ραντάρ αφιερωμένα στον έλεγχο 50N6E.

Περιοχή προτεραιότητας

Στην ίδια συνέντευξη, ο στρατηγός Ντβόρνικοφ υποδηλώνει σαφώς, τη σημασία της στρατιωτικής του περιοχής, η οποία καλύπτει όχι μόνο τον Καύκασο (Τσετσενία, Νταγκεστάν, Ινγκουσετία, Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία) αλλά και την Κριμαία.

 «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε,  για τα προνόμια των νέων όπλων και των νέων τεχνολογιών. Στέλνονται στην περιοχή μας κατά προτεραιότητα». 

Μια προτεραιότητα που δικαιολογείται, λόγω της Κριμαίας και της άμεσης επαφής με το ΝΑΤΟ. 

Στις 26 Φεβρουαρίου 2020, το εκπαιδευτικό κέντρο της Γκάτσινα κοντά στην Αγία Πετρούπολη έλαβε το πρώτο του σύστημα S-350, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις έλαβαν πέρυσι 4 νέα συστήματα μεγάλου βεληνεκούς S-400 και 24 οχήματα Pantsir, από μικρές αποστάσεις (αλλά έως και 80 χλμ.) τώρα) εξοπλισμένο με μια νέα συσκευή κατά των drone.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...