Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στην Τουρκία θεωρούν πως τους αντιγράφουμε ιδρύοντας Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης

Στην Τουρκία θεωρούν πως η Ελλάδα τους αντιγράφει ιδρύοντας Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης. Είναι χαρακτηριστικό πως τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η Ελλάδα θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα παρόμοια με το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης, εμπνευσμένη από την επιτυχία του «Τουρκικού Επικοινωνιακού Μοντέλου» με το οποίο η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας προβαίνει σε δράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Η παραπληροφόρηση δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο στην εσωτερική πολιτική αλλά και στην εξωτερική πολιτική σημειώνεται σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Μπορεί κάποιος να πλήξει μία χώρα με όπλο την παραπληροφόρηση αντί για παραδοσιακά όπλα, σημειώνεται στο άρθρο το οποίο αναφέρει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Η πλατφόρμα που σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται να χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είχαν διατυπώσει παλαιότερα την ανάγκη για μια πλατφόρμα παρόμοια με το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας τονίζει το TRT.

Τον περασμένο μήνα, το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας αποκάλυψε ότι ο ισχυρισμός του ΑΝΤ1 ότι «η Τουρκική Ακτοφυλακή απείλησε Έλληνες ψαράδες στα Ίμια» δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Ο ΑΝΤ1 διόρθωσε την είδηση μετά από τις αντιδράσεις και παραδέχτηκε ότι το βίντεο τραβήχτηκε πριν από 3 χρόνια αναφέρει το TRT.

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Φαχρετίν Αλτούν, σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναφέρει ότι αυτή η παραπληροφόρηση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης εξαλείφθηκε από το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης.

«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας για αλήθεια, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για όλη την ανθρωπότητα», είχε γράψει χαρακτηριστικά ο Αλτούν.

Όλα αυτά λέγονται στην Τουρκία, την χώρα που προκειμένου να «πλάσει» τον κόσμο γύρω της κατά το δοκούν έχει προχωρήσει στην δημιουργία ολόκληρων τηλεοπτικών σειρών μυθοπλασίας. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει από το Πενταπόσταγμα ειδικά η χρήση της τηλεόρασης και ακόμα πιο ειδικά της τηλεοπτικής μυθοπλασίας με στόχο την τέρψη και εμψύχωση του εσωτερικού κοινού και την προβολή ήπιας ισχύος προς το εξωτερικό μέσω αναφορών σε ένα «ένδοξο» (σ.σ όσο και αν δεν μας αρεσει από την ελληνική πλευρά θέασης του ζητήματος) παρελθόν, έχει καταστεί μέγιστο εργαλείο για την Τουρκία

Σε αυτό το πλαίσιο σειρές όπως ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής που βλέπαμε ακόμα και εδώ στην Ελλάδα, έχουν περάσει σε χώρες που είτε είναι απέναντι στους στόχους της Τουρκίας είτε στο πλευρό της, την εικόνα μιας ανερχόμενης δύναμης, μιας αυτοκρατορίας.

Στον ίδιο άξονα στην γειτονική χώρα συνεχίζεται η παραγωγή «εύπεπτων» σειρών με ιστορικές αναφορές. Η κρατική ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας TRT ετοίμασε μια σειρά αφιερωμένη στον Μωάμεθ τον Πορθητή. Την πρώτη προβολή παρακολούθησε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την σημασία που έχει για την τουρκική προεδρία η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά αλλά και σειρές σαν αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ