Τεχνολογία

Ψυχρολουσία! O Ζούκερμπεργκ απέλυσε 11.000 εργαζομένους της Meta

Σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχώρησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοινώνοντας ότι χωρίς δουλειά μένουν συνολικά 11.000 εργαζόμενοι.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 13% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Meta, της εταιρείας που αποτελεί την μητρική εταιρεία του Facebook.

Σημειώνεται ότι η Meta στα τέλη του Σεπτεμβρίου αριθμούσε περί τους 87.000 εργαζομένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι απολύσεις έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για την Meta με την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί κατά σχεδόν 20% στη σκιά των πληροφοριών που υπήρξαν για τα έσοδά της στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Αυτό που ανησυχεί τους επενδυτές είναι ότι τα κόστη και τα έξοδα της Meta αυξάνονται έχοντας φτάσει τα 22,1 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο του 2022 την ώρα που οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4%, στα 27,71 δισ. δολάρια για την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal η οποία αποκάλυψε το μεγάλο «ψαλίδι» στη Meta, σε συνάντησή του με τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας ο Ζούκερμπεργκ πήρε πάνω του τα επιχειρηματικά παραπατήματα της εταιρείας λέγοντας ότι η υπεραισιοδοξία του για την ανάπτυξη της εταιρείας οδήγησε σε υπερβολικές προσλήψεις.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι απολύσεις θα επικεντρώνονταν στους κλάδους της προσέλκυσης δυναμικού και σε ομάδες εργασίας για τα επιχειρηματικά σχέδια με την επικεφαλής του HR στον όμιλο να δηλώνει ότι οι απολυμένοι θα πάρουν αποζημίωση τουλάχιστον τέσσερις μισθούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...