Πατριαρχεία

Παρέμβαση κατά του σχεδίου Τράμπ από Ελληνορθόδοξο Ιεράρχη

Ένας Ιεράρχης που έχει αποδείξει πως δεν μασάει τα λόγια του και το έχει πληρώσει ακόμη και με απόπειρα κατά της ζωής του πριν από δύο μήνες παρενέβη εκ νέου ενάντια στο σχέδιο Τραμπ για τους Αγίους Τόπους. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Θεοδόσιος (Αταλάχ Χάνα), δήλωσε την Τρίτη το πρωί ότι η αποκαλούμενη «Συμφωνία του αιώνα» του Αμερικανού Προέδρου είναι συνωμοσία και προσπάθεια εξάλειψης όλων των αναφαίρετων δικαιωμάτων από τον Παλαιστινιακό λαό και πρόσθεσε ότι "η Ιερουσαλήμ δεν είναι προς πώληση. Η συνωμοσία θα αποτύχει όπως όλες οι προηγούμενες προσπάθειες εξάλειψης των βασικών παλαιστινιακών δικαιωμάτων".

Οι δηλώσεις του έγιναν σε μια αντιπροσωπεία στην παλαιστινιακή πόλη Beit Jala, κοντά στη Βηθλεέμ, νότια της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ.

Ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η παλαιστινιακή υπόθεση έχει αντιμετωπίσει πολλές συνωμοσίες και προσπάθειες να υπερισχύσουν πάνω στα θεμελιώδη δικαιώματα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας, αλλά ο λαός της ήταν σταθερός και θα υπερασπίζεται πάντα τα δικαιώματά του.

"Η Ιερουσαλήμ δεν είναι προς πώληση, δεν είναι σε δημοπρασία. είναι και θα είναι πάντοτε για τον πατριωτικό λαό της και τους αυτόχθονες ", δήλωσε και συμπλήρωσε" ο Donald Trump ή οποιοσδήποτε ηγέτης στον κόσμο δεν μπορεί να ακυρώσει τον παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο σκοπό του ".

"Αυτή η λεγόμενη συμφωνία πηγαίνει στον κάδο της ιστορίας. Οι Παλαιστίνιοι θα παραμείνουν πάντα σταθεροί, υπερασπιζόμενοι την ύπαρξή τους στην άγια γη", πρόσθεσε Θεοδόσιος,«Η λέξη παράδοση (σ.σ. το να παραδοθούν) δεν υπάρχει στο λεξικό μας».

"Αυτή είναι η πατρίδα μας. Δεν είμαστε ξένοι, έποικοι ή φιλοξενούμενοι. Η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα μας. Η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας, η ιστορία μας ", πρόσθεσε," Οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί, αν και ελάχιστοι σε αριθμό, είναι μεταξύ των πυρήνων της παλαιστινιακής κοινωνίας. Απορρίπτουμε τη Συμφωνία του αιώνα, διότι στοχεύει στη δολοφονία και την εξάλειψη των θεμελιωδών και νόμιμων δικαιωμάτων μας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ