Κόσμος

«Τινάζεται» στον αέρα το νέο τουρκικό τανκ: Πολλά τα προβλήματα για το ALTAY - «Ηλεκτροσόκ» στην Άγκυρα


Άρχισαν τα όργανα για την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι διαφημίζουν παντού το νέο τανκ ALTAY.

Iσχυρίζονται πως είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα τανκ στο κόσμο, όμως τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι αρκετά και για τεχνικούς λόγους, αλλά κυρίως δεν προμηθεύουν τους Τούρκους οι Γερμανοί με κάποια εξαρτήματα, τα οποία θα άλλαζαν ως προς το καλύτερο το όπλο της Άγκυρας.

Το πρόγραμμα παραγωγής του άρματος μάχης αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα σε κρίσιμους τομείς και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του πρώτου άρματος εντός 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης θεωρείται υπεραισιόδοξο.

Ένας κορυφαίος επιχειρηματίας που συμμετέχει στο πρόγραμμα δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021 το ΑLTAY δεν θα είναι διαθέσιμο.

«Ελπίζω ότι το Altay θα βρίσκεται στο πεδίο της μάχης μέσα σε 24 μήνες", δήλωσε ο Ethem Sancak, ανώτερος μέτοχος στην εταιρεία BMC που χρηματοδοτεί την κατασκευή του άρματος.

Η BMC είναι μία κοινοπραξία τουρκοκαταριανών συμφερόντων και είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του Altay.

Ένας υπάλληλος του τμήματος προμηθειών δήλωσε ότι η κάμψη προκλήθηκε από «σημαντικά προβλήματα σε κρίσιμα μέρη, όπως ο κινητήρας και η μετάδοση».

Η απαίτηση του τουρκικού στρατού αφορά τουλάχιστον 250 νέα άρματα μάχης.

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Αυτό το άρμα μάχης είναι συμβατικού σχεδιασμού. Το Altay χρησιμοποιεί κάποιες τεχνολογίες του νοτιοκορεατικού K2 Black Panther, ωστόσο συνιστά διαφορετικό σχέδιο και όχι έκδοση που παράγεται με την άδεια της Νότιας Κορέας. Το Altay έχει επίσης κάποια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Leopard 2, το οποίο επίσης χρησιμοποιείται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το Altay προγραμματίζεται να διαθέτει ένα πυροβόλο 120 mm/L55 της Rheinmetall. Παρόμοια πυροβόλα χρησιμοποιούνται στα γερμανικά άρματα Leopard 2A6 και 2A7, καθώς και στο νοτιοκορεατικό Black Panther. Περίπου 40 βλήματα μεταφέρονται για το κύριο πυροβόλο. Τα έτοιμα πυρομαχικά αποθηκεύονται στον πυργίσκο, εξοπλισμένα με πάνελ προστασίας, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται μέσα στο σκελετό.

Το άρμα είναι εφοδιασμένο με συζυγές πολυβόλο 7.62 mm, πολυβόλο 7.62 mm στην οροφή και τηλεχειριζόμενο πυργίσκο, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με πολυβόλο των 12.7 mm.

Συνεχίζοντας, το Altay είναι εξοπλισμένο με ένα state-of-the-art σύστημα ελέγχου πυρός Volkan και το σύστημα διαχείρισης πεδίου μάχης, τα οποία αναπτύχθηκαν αυτόνομα από την Aselsan. Αυτή η εταιρεία προμηθεύει συστήματα ελέγχου πυρός στον τουρκικό στρατό για το αναβαθμισμένο Leopard 1.

Ακολούθως, διαθέτει ένα σύστημα πρόσκτησης στόχου με δυνατότητα hunter-killer. Ο κυβερνήτης του οχήματος χρησιμοποιεί ένα πανοραμικό οπτικό με θερμική όραση για αναζήτηση στόχων. Μόλις επιλεγεί ο στόχος, το όπλο τοποθετείται αυτόματα στον στόχο και ο πυροβολητής ολοκληρώνει τη διαδικασία στόχευσης και εκτόξευσης. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου ο διοικητής αναζητά τον επόμενο στόχο. Αυτή η μέθοδος εμπλοκής υπάρχει σε όλα τα σύγχρονα άρματα μάχης.

Το άρμα λειτουργεί από ένα πλήρωμα τεσσάρων ανδρών, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή, του πυροβολητή, του φορτωτή και του οδηγού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ