Νέα Καληδονία
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Χάος στη Γαλλία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Νέα Καληδονία-Βγήκε ο στρατός, απαγορεύτηκε το TikTok

Εξαιρετικά τεταμένο εξακολουθεί να είναι το κλίμα στην Νέα Καληδονία ενώ έχει αναπτυχθεί ο στρατός για την ασφάλεια αεροδρομίων και λιμανιών και έχει απαγορευτεί και το TikTok σύμφωνα με την Le Parisien.

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε την Τρίτη την ανάπτυξη στρατιωτών «για την ασφάλεια» των λιμανιών και του αεροδρομίου της Νέας Καληδονίας, καθώς και την απαγόρευση του κοινωνικού δικτύου TikTok .

«Στρατιώτες από τις ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσονται για την ασφάλεια των λιμανιών και του αεροδρομίου της Νέας Καληδονίας», είπε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη διυπουργικής μονάδας κρίσης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο ύπατος αρμοστής σε αυτό το έδαφος, Λουί Λε Φρανκ, ο οποίος είχε ζητήσει ενισχύσεις από τον στρατό για την προστασία του αεροδρομίου της Νουμέα, από την πλευρά του «ανήγγειλε απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευσε το TikTok» , διευκρίνισε ο Γκάμπριελ Ατάλ.

Στο Συμβούλιο Άμυνας ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αύριο αναμένεται να προεδρεύσει σε νέα σύσκεψη. Τέσσερις θάνατοι και εκατοντάδες τραυματίες είναι μέχρι στιγμής τραγικές συνέπειες σε αυτό το γαλλικό έδαφος στον Ειρηνικό.

«Οδεύουμε κατευθείαν σε έναν εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε επί τόπου ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας, Λουί Λε Φρανκ.

Δύο ριζοσπάστες αυτονομιστές έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...