Ένοπλες Συρράξεις

Τρομερή ρωσική προέλαση σε μέτωπο 60 χλμ από Χερσώνα Κράσνα Λιμάν έως το Χάρκοβο ενώ Su-34 ρίχνουν βόμβες FAB-1500 (βίντεο)

Με φόντο τις αποκαλούμενες ρωσικές "ταλαντευόμενες επιθέσεις", το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο διαπιστώνει τρομερές ρωσικές χερσαίες και εναέριες επιθέσεις από την Χερσώνα, το Κράσνα Λιμάν, το Τσερνίχοφ, έως το Κοζάτσια Λοπάνι βόρεια του Χάρκοβο, καλύπτοντας ένα τεράστιο μέτωπο 60 χλμ.

 

Οι Ουκρανοί τρέχουν να κλείσουν τις τρύπες που ανοίγουν καθημερινά, ενώ πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι αυτή είναι πιθανότατα η αναμενόμενη μεγάλη ρωσική επίθεση, που υλοποιείται κλιμακωτά.  

“Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις πριν από τις αμερικανικές εκλογές”, αναφέρει ο Ουκρανός βουλευτής Χοντσάρενκο.

Ο ίδιος αναφέρει ότι:

▪️ Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας πρέπει να απολυθεί και να αναλυθούν οι ενέργειες του Σίρσκι στην περιοχή του Χαρκοβου.

▪️ Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο των πόρων.

▪️ Η Ουκρανία θα έπεφτε χωρίς τις ΗΠΑ, αλλά θα πρέπει να το ξεπληρώσει: πιθανότατα συμμετέχοντας στο πλευρό τους σε μελλοντικούς πολέμους.

Ανακοίνωση για την ουκρανική βραδινή επίθεση στην Κριμαία από το ρωσικό ΥΠΑΜ  

Δέκα επιχειρησιακοί-τακτικοί πύραυλοι πάνω από το έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας καταρρίφθηκαν ,
δύο συστήματα αεράμυνας Kharm, δύο οχήματα, δύο πύραυλοι Olkha MLRS και εννέα UAV καταστράφηκαν πάνω από το έδαφος της περιοχής του Μπιέλγοραντ, ενώ 5 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή του Κούρσκ, ενώ  τρία UAV αναχαιτίστηκαν πάνω από το έδαφος της περιφέρειας Μπριάνσκ.

Το τεράστιο μέτωπο που επιτίθεται ο ρωσικός Στρατός προκαλεί συναγερμό στο Κίεβο

"Ως αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης επίθεσης, τα ρωσικά στρατεύματά μπόρεσαν να συναντηθούν στα μισά του δρόμου και να ενωθούν σε μια ενιαία δύναμη κρούσης.

Έτσι, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν επί του παρόντος επίθεση σε ένα ευρύ μέτωπο που εκτείνεται έως και 60 km.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, οι Ρώσοι κατέλαβαν  14 οικισμούς, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε υψώματα, ενώ οι Ουκρανοί έχασαν τον έλεγχο σε πάνω από 260 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ περισσότερα από 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι αυτήν την στιγμή πεδίο εκκαθαρίσεων.

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στους οικισμούς Βολσάνσκ, Βολσάνσκοε Κουτόρι και σε πολλές άλλες περιοχές", αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Οι ρωσικές μονάδες της ομάδας στρατευμάτων “Βορράς” συνεχίζουν να ωθούν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προς τα νότια

Το βόρειο και το δυτικό τμήμα του Βολτσάνσκ βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, η εκκαθάριση της περιοχής συνεχίζεται.

Παράλληλα, η «ομπρέλα της ρωσικής αεροπορίας» είναι εξαιρετικά ενεργή, αφού ρωσικά μαχητικά Su-34 ρίχνουν βόμβες FAB-1500.

Η ρωσική προέλαση μεταφέρεται σταδιακά σε Βίλχα, Ζεμλουάνοι Γιαρ και Μπέλι Κολονέζ, όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να μεταφέρουν ενισχύσεις.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός και άλλες σημαντικές υποδομές βρίσκονται ακόμα στην «γκρίζα ζώνη» όπως την ονομάζουν οι Ρώσοι, αλλά θεωρούν ότι η κατάσταση σύντομα θα αλλάξει, γράφει το Military Chronicle.

Στα βόρεια της περιοχής του Χαρκόβου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ωθούν με επιτυχία τους Ουκρανούς όλο και πιο μακριά από τα σύνορα.

Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν στο Γκλουμπόβκοε από την πλευρά του χωριού Στρελέτσε και από την πλευρά του Μοροχόβετσς.

Το ίδιο το χωριό έχει σχεδόν πλήρως καταληφθεί και οι μάχες διεξάγονται στο νότιο τμήμα του.
Αυτό αναφέρει ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Marat Khairullin.

Οι μάχες δείχνουν ότι το ρωσικό πεζικό σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με μονάδες τεθωρακισμένων και ως “ ομπρέλα” τα ρωσικά αεροσκάφη προελαύνει παντού, προσέχοντας ειδικά το θέμα των εκκαθαρίσεων των ουκρανικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...