φωτιά
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Εκατοντάδες ουκρανικά UAV έκαναν τη νύχτα μέρα στην Ρωσία-Έκλεισαν σχολεία και μαγαζιά στο Νοβοροσίσκ (Βίντεο)

Κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) πάνω από την επικράτεια της Ρωσίας. Πρόκειται συγκεκριμένα για μία από τις μαζικότερες επιθέσεις του ουκρανικού στρατού με drones από την αρχή του πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με επιχειρησιακά δεδομένα που μεταδίδουν ρωσικές πηγές, 51 drones καταρρίφθηκαν πάνω από την επικράτεια της Κριμαίας, 44 πάνω από την ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ, 6 πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ και 1 πάνω από την περιοχή του Κουρσκ. Η προσπάθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών δυνάμεων περιγράφηκε ως επιτυχημένη, αφού εν τέλει σώθηκαν πολλοί άμαχοι και ελαχιστοποιήθηκαν οι υλικές ζημιές.

Παράλληλα, ναυτικά αεροσκάφη και σκάφη περιπολίας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας ειπώθηκε πως κατέστρεψαν 6 μη επανδρωμένα ναυτικά σκάφη στην Μαύρη Θάλασσα. Αυτά τα ναυτικά drones του Κιέβου λέγεται πως απείλησαν ρωσικά πολεμικά πλοία και στρατηγικές υποδομές στις ακτές που ελέγχουν σήμερα οι Ρώσοι.

Ρωσικά μέσα αναφέρουν πως τόσο τα ουκρανικά UAV όσο και τα USV που χρησιμοποίησαν εχθές το βράδυ στόχο είχαν να χτυπήσουν κρίσιμες ρωσικές υποδομές, κάτι που θα κατάφερναν εάν δεν είχαν καταστραφεί εγκαίρως από τις ρωσικές δυνάμεις.

Απαγόρευση Κυκλοφορίας στην Ρωσική Πόλη Νοβοροσίσκ

Ένας από τους κυριότερους στόχους της χθεσινής αεροπορικής επίθεσης των Ουκρανών με drones ήταν η ρωσική πόλη Νοβοροσίσκ, η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ και φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι σε όλη την Μαύρη Θάλασσα. 

Οι αρχές της πόλης επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς αναφορικά με την κυκλοφορία των κατοίκων μετά τις πρώτες ουκρανικές επιθέσεις με drones εχθές το βράδυ. Ο αντιδήμαρχος του Νοβοροσίσκ Αλεξάντερ Γιαμένσκοφ παρότρυνε τους κατοίκους να παραμείνουν στις κατοικίες τους και να αποφύγουν να κυκλοφορήσουν έξω. Τα σχολεία έκλεισαν και οι εργαζόμενοι δεν πήγαν στις δουλειές τους σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι γονείς έλαβαν μηνύματα στα κινητά τους πως σήμερα τα παιδιά τους δεν χρειάζεται να παραβρεθούν στα εκπαιδευτικά κέντρα. Αυτά τα μέτρα εφαρμόστηκαν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και να αποφευχθούν τυχόν απώλειες από μία δεύτερη αεροπορική ουκρανική επίθεση.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας του Κρασνοντάρ, Βενιαμίν Κοντρατίεφ, δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αποπειράθηκαν να επιτεθούν στόχους αμάχων στην περιοχή της πόλης Νοβοροσίσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας λέγεται πως κατέρριψαν περισσότερα από 10 drones που στόχευαν την πόλη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ