Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Φονική ρωσική απάντηση στην ουκρανική επίθεση με πυραύλους ATACMS στην Κριμαία με ευρεία χρήση αεροσκαφών Su-57

Η απάντηση από την Ρωσία στις ουκρανικές επιθέσεις στην Κριμαία και σε άλλα μέρη, είναι η ευρεία χρήση σε όλα αυτά είναι η ευρεία χρήση προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών Su-57 για πυραυλικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

Αυτό που εξόργισε την Μόσχα ήταν το δεύτερο κύμα των ουκρανικών πυραύλων που εισήλθε στον εναέριο χώρο πάνω από το Μπέλμπεκ και κτύπησε χθες σε επίγειους στόχους στις 02:35 π.μ. χθες Τετάρτη.

Σε προηγούμενες μεγάλες επιθέσεις πυραύλων κατά του ρωσικού στρατού, οι Ουκρανοί σχεδιαστές αεροπορικών επιδρομών είχαν σχεδιάσει κλιμακωτές εκτοξεύσεις όπλων σε στόχους από πολλαπλούς κατευθύνσεις, ενώ τώρα κτύπησαν συγκεκριμένες αποθήκες πυρομαχικών και πετρελαίου για να ανακόψουν την ρωσική προέλαση στο Χάρκοβο.

Την ίδια περίοδο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για αυξημένες εντάσεις στο βόρειο μέτωπο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις παραβίασαν την αμυντική γραμμή της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου, ξεκινώντας μια απροσδόκητη βόρεια διασυνοριακή επίθεση.

Ενώ οι περιφερειακές αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι η ρωσική προέλαση δεν θεωρείται ακόμη «σημαντική», αναγνώρισαν την επέκταση των χερσαίων μαχών στην περιοχή.

Μιλώντας στη βρετανική τηλεόραση, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε την κατάσταση ως «εξαιρετικά επικίνδυνη», υπογραμμίζοντας την ανανεωμένη εισβολή της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος.

Η ρωσική απάντηση θα είναι φονική και θα κάνει θόρυβο

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν πιο ενεργά αυτά τα αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας στα τέλη Φεβρουαρίου 2024, και η συχνότητα αυτών των χτυπημάτων συνεχίζει να αυξάνεται.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει περισσότερους από 6 πυραύλους Κρουζ από αεροσκάφη Su-57.

Αυτά τα αεροσκάφη απογειώνονται από την αεροπορική βάση κοντά στο Ακτιουμπίνσκ στην περιοχή Αστραχάν και πραγματοποιούν επιθέσεις με πυραύλους από τον εναέριο χώρο πάνω από το Κούρσκ, το Μπριάνσκ και το Λουγκάνσκ.

Τα ρωσικά αεροσκάφη Su-57 επιτίθενται σε δυάδες

Για αυτές τις θανατηφόρες αποστολές, το Su-57 χρησιμοποιεί τον νέο πύραυλο Κρουζ Kh-69, που αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης ως η απάντηση της Ρωσίας στους πυραύλους Taurus της Γερμανίας και στους αγγλο-γαλλικούς πυραύλους Storm Shadow/Scalp.

Ο πύραυλος Kh-69 είναι ένας υποηχητικός πύραυλος Κρουζ που αναπτύχθηκε ειδικά για το Su-57, σχεδιασμένος να μεταφέρεται στις εσωτερικές θέσεις όπλων του αεροσκάφους.

Οι τρέχουσες προδιαγραφές του Kh-69 υποδεικνύουν εμβέλεια έως και 290 χιλιομέτρων, αν και η πρακτική χρήση έχει δείξει ότι είναι μεγαλύτερη.

Το βάρος της κεφαλής του πυραύλου είναι περίπου 310 κιλά.  Η χρήση των πυραύλων Kh-69 επιβεβαιώθηκε από εμπειρογνώμονες από το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Κιέβου για θέματα Εγκληματολογικής Πραγματογνωμοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ουκρανίας (KFI), οι οποίοι εξέτασαν τα υπολείμματα αυτών των πυραύλων μετά από επιθέσεις.

Οι επίσημες αναφορές επιβεβαίωσαν επίσης ότι τα αεροσκάφη Su-57 χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση τον Απρίλιο σε έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας, το εργοστάσιο της Τρυπίλσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Μάιο, ένας ρωσικός πύραυλος Kh-69 ανακαλύφθηκε σε ένα δάσος κοντά στο Κίεβο.

Ο πύραυλος δεν είχε εκραγεί και αποτελούσε κίνδυνο.

Το ρωσικό αεροσκάφος Su-57 Felon, αναπτύχθηκε από την εταιρεία Sukhoi, και είναι μαχητικό stealth πέμπτης γενιάς , σχεδιασμένο για μια ποικιλία σεναρίων μάχης εναντίον χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων στόχων.
Πέταξε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2010 και υποβλήθηκε σε πολεμικές δοκιμές στη Συρία το 2018.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...