Ρωσία

Στο στόχαστρο της Μόσχας το Μ. Μαξίμου: «Η Αθήνα δίνει “γη και ύδωρ” στις ΗΠΑ» - Πως εμπλέκεται η Ελλάδα στα τεκταινόμενα της Συρίας

Πυρ και μανία ο ρωσικός τύπος σήμερα καταφέρεται κατά της χώρας μας , λέγοντας ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και η κυβέρνηση έχουν δώσει "γη και ύδωρ" στις ΗΠΑ, συνδράμοντας στις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, που έχουν στόχο την ρωσική στρατιωτική δύναμη στην Συρία. 

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι αμερικανικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών RC-135V/W Rivet Joint | RC-135V / W υλοποίησε  μέσω κυπριακού FIR,  αποστολή εντοπισμού/αναγνώρισης των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου EW  μέσω ραδιοσυχνοτήτων που εξέπεμπαν από την Λατάκια.

Αυτές οι ρωσικές εγκαταστάσεις EW  που είχαν αναπτυχθεί  σε αυτή την επαρχία, φέρονται να μην  επέτρεψαν στα αεροσκάφη πληροφοριών του ΝΑΤΟ, να παρακολουθήσουν με ακρίβεια  τη διαδικασία εκφόρτωσης των συστοιχιών S-300 σε ρωσική  αεροπορική βάση στην Συρία.

Το εν λόγω αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος δεν ήταν όμως μόνο του εκεί. Στον διεθνή εναέριο χώρο, 80-100 χλμ νοτιοδυτικά της Κύπρου πετούσε  ελληνικό  αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου τύπου Embraer EMB-145H AEW & C Force , κάτι που έγινε γνωστό μέσω του ηλεκτρονικού χάρτη syria.liveuamap.com με αναφορά στην ιστοσελίδα «Flightradar24».

Το ελληνικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης έχει δυνατότητα παρακολούθησης στόχων σε απόσταση 480-520 χλμ., πράγμα που έκανε, υλοποιώντας ηλεκτρονική αναγνώριση με παθητικό τρόπο των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία .

Μετά την σοβαρή κατάσταση που προέκυψε ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία τον Ιούλιο , με την απέλαση από το ελληνικό ΥΠΕΞ  (με πίεση από την Ουάσιγκτον) δύο Ρώσων διπλωματών, η επιθυμία του Έλληνα Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναυάρχου κ. Ευάγγελου Αποστολάκη ήταν η αμέριστη  παροχή στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις,....μιας  διευρυμένης πρόσβασης σε στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

Έτσι η συμμετοχή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην παρακολούθηση της «άφιξης των ρωσικών  πυραύλων S-300» δεν προκάλεσε έκπληξη.

Εξάλλου, η Αθήνα βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του  Λευκού  Οίκου από  το 2016,  μετά τη διάρκεια της   επίσκεψης του τέως Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ανέπτυξε τους «δημοκρατικούς μύθους» του στην Ακρόπολη.

Από τεχνική άποψη, το αμερικανικό υπουργείο άμυνας θα μπορούσε να δώσει εντολή στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να εκτιμήσει τις παραμέτρους των  συχνοτήτων των συριακών πυραύλων S-300 για περαιτέρω τροποποίηση του συγκροτήματος, επειδή η Ελλάδα διαθέτει  παρόμοια συστήματα με την κωδική ονομασία S-300PMU-1.

Οι συχνότητες και οι παράμετροι αυτών των πυραύλων έχουν μελετηθεί και ευρίσκονται στην βάση δεδομένων του ραντάρ του ελληνικού αεροσκάφους EMB-145H AEW & C.

«Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση επιχειρησιακής λειτουργίας της πρώτης συριακής συστοιχίας S-300 "Favorit", οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να λάβουν μέσω Ελλάδος την δυνατότητα συλλογής ολοκληρωμένων πληροφοριών για τα συριακά συγκροτήματα.

Μόνο που αυτά που αφίχθηκαν στην Συρία ΄χουν  εντελώς διαφορετικές παραμέτρους  και συχνότητες που δεν έχουν αναπτυχθεί…πουθενά,  Έτσι το αμερικανό-ελληνικό σχέδιο θα αποδειχθεί πιθανότατα ένα φιάσκο.

Πρόκειται  όμως για  μια ενιαία εικόνα που θα αξίζει να θυμάται η πολιτική ηγεσία μας στην Μόσχα , στην επόμενη προσπάθεια οικοδόμησης «φιλικών» σχέσεων με  χώρες (Ελλάδα) της Μεσογείου, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την έξοδο των ρωσικών υποβρυχίων  και μονάδων επιφανείας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας,  μέσω του Αιγαίου στην Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει ο Ρώσος αρθρογράφος στο άρθρο.

Η ουσία όμως παραμένει και αφορά την έντονη δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου για την πολύ στενή σχέση της Ελλάδος με τις ΗΠΑ , ενώ την ίδια στιγμή η Ρωσία διαθέτει μια ανάλογη σχέση με την Τουρκία του προέδρου Ερντογάν.

Αυτό όμως που αποτελεί πραγματικά κίνδυνο στην περιοχή της συριακής επικράτειας και "αγγίζει" Κύπρο και Ελλάδα, αφορά την ευρεία πλέον χρήση  αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς  F-22  και ισραηλινών F-35 A Adir κατά του συριακού εδάφους  .

Η χώρα μας οφείλει πάση θυσία να απέχει και να μην συμμετάσχει σε ότι  έχουν σχεδιάσει υπερδυνάμεις εκεί στην Συρία,  και το οποίο μοιάζει να είναι μεγάλο και πάρα πολύ επικίνδυνο για την Α.Μεσόγειο και ολόκληρη την Ευρώπη.       

https://topwar.ru/147926-ohota-na-sirijskie-s-300-dala-neozhidannye-rezultaty-istinnoe-lico-grecii-i-proigryshnyj-plan-ssha.html

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...