Στρατός Ξηράς

Σημάδεψε και τον Διοικητή του: "Πάω να εκτελέσω το καθήκον μου" είπε ο στρατιώτης της 1ης ΜΑΛ και άρχισε να ρίχνει κατά ριπάς

"Πάω να εκτελέσω το καθήκον μου" είπε ο  21χρονος στρατιώτης της 1ης ΜΑΛ με καταγωγή από το Άδενδρο Θεσ/κης στους γονείς του φεύγοντας από το σπίτι του το πρωί. Συγκλονιστικές λεπτομέρεις από την παρολίγον τραγωδία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατιώτης αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία του κατευθύνθηκε με το στρατιωτικό τυφέκιο M16 A2 προς την πλευρά του πεδίου βολής.

Στην ακαριαία κινητοποίηση των στελεχών της μονάδας συμμετείχε και ο Διοικητής της μονάδας.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο νεαρός στρατιώτης φέρεται να το έστρεψε προς την πλευρά του επικεφαλής του αναφέρει το onalert.gr

Στη συνέχεια ο στρατιώτης με την χρήση πυρών βγήκε από τη μονάδα.

Όταν η ασφάλεια του στρατοπέδου επιχείρησε να τον πλησιάσει, ο νεαρός έφυγε προς το αεροδρόμιο του Μάλεμε και –διασχίζοντας τον ποταμό- έφτασε στον Ταυρωνίτη από όπου και έκλεψε βαν και εξαφανίστηκε.

Μόλις έγινε γνωστή η συγκεκριμένη εξέλιξη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την συνδρομή ομάδας της ΕΚΑΜ και ειδικού διαπραγματευτή.

Τελικώς το περιπολικό της τοπικής αστυνομίας εντόπισε τον στρατιώτη στο δρόμο προς το Κολυμπάρι όπου για άγνωστο λόγο είχε ακινητοποιήσει το όχημα. Μάλιστα φέρεται να ήταν σε ημίγυμνη κατάσταση.

Τότε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης φέρεται να είπε: "θα ολοκληρώσω την αποστολή μου".

Ο 21χρονος στρατιώτης της 1ης ΜΑΛ βρίσκεται τώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων καθώς αυτή έχει αναλάβει την διαλεύκανση της υπόθεσης με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο όπου θα του γίνει ψυχιατρική εξέταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 21χρονος στρατιώτης της 2018 Γ ΕΣΣΟ, από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο κι ενώ βρισκόταν στην σκοπιά της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (1η ΜΑΛ) σήμερα το πρωί εγκατέλειψε τη θέση του και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα εντός της μονάδας με το M-16 που είχε.

Όταν έσπευσαν από την ασφάλεια του στρατοπέδου, εκείνος διέφυγε προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου του Μάλεμε, ενώ έκλεψε κι ένα αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε για να εντοπιστεί και να συλληφθεί στην συνέχεια απο την Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά είπε το ίδιο και στον οδηγό του αυτοκινήτου που έκλεψε:

«Πάω να εκπληρώσω το καθήκον μου».

Στο πλευρό του σύντομα θα βρίσκονται κι οι γονείς του οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για το συμβάν και κατευθύνονται από τη Θεσσαλονίκη που διαμένουν στην Κρήτη.

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ σήμερα το πρωί αναφέρει τα εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ(ΚΔ) Α.Π της 2018 Γ ΕΣΣΟ, της 1ης ΜΑΛ στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφ. Ανθλγού «Νικολάου Αποστολάκη», και περί ώρα 10:30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα) και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Ο εν λόγω στρατιώτης συνελήφθη από την ΕΛΑΣ. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται από τα αρμόδια όργανα.

Ο αλεξιπτωτιστής όπως είπαν από το ΓΕΣ στην ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία όπως είπαν δεν είχαν ενημερώσει οι γονείς!

Είναι το δεύτερο περιστατικό που προκαλεί ανησυχία στον Ε.Σ.

Υπενθυμίζουμε πως 48 ώρες πριν, έσκασε υπόθεση κλοπής στρατιωτικού τυφεκίου G3 από Φυλάκιο στο Καστελόριζο με προορισμό την Βέροια. Δράστης ήταν ένας δόκιμος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 22χρονος δόκιμος αξιωματικός που υπηρετούσε σε Φυλάκιο στο Καστελόριζο, κατάφερε να φύγει από την μονάδα του έχοντας προηγουμένως καταφέρει να κλέψει ένα πολεμικό τυφέκιο G3.

Ο δόκιμος αξιωματικός χρησιμοποίησε ένα καπέλο (τύπου τζόκεϊ), προκειμένου να «τυφλώσει» μια από τις κάμερες ασφαλείας.

Το «κρέμασε» πάνω στην κάμερα κι έλυσε σε κομμάτια το G3, το οποίο έβαλε μέσα στον σάκο του.

Ο ΔΕΑ έφυγε με ολιγοήμερη άδεια και κατάφερε να μπει στο πλοίο της γραμμής και να φτάσει στον προορισμό του, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Ωστόσο, μετά από έρευνα, άνδρες της Στρατονομίας τον συνέλαβαν στην Βέροια και ήδη τον έχουν μεταφέρει στο Καστελόριζο, όπου έχει μεταβεί και Εισαγγελέας....

Προβληματισμός πάντως επικρατεί στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων το περιστατικό στην 1η ΜΑΛ στα Χανιά και το περιστατικό στο Καστελόριζο...

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=AskUFUWGtBY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ