Κόσμος

EKTAKTO- Απέπλευσε το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας Deepsea Metro-2 μετά την επιθεώρηση της "Στρατιάς του Αιγαίου"!

Θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο μετά την εντολή από τον Ρ.Τ.Ερντογάν απόπλου του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου, με αποστολή να «τινάξει στον αέρα » όλη την γεωπολιτική κατάσταση και όλες τις ενεργειακές συμφωνίες σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Χτες όπως δημοσίευσε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, βρέθηκε στην Σμύρνη σύσσωμη η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον αρχηγό του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας επιθεώρησαν τη «Στρατιά του Αιγαίου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΣ.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρχηγοί των τριών όπλων βρέθηκαν εκεί και για τον επιπλέον λόγο της προετοιμασίας της άσκησης «Εφές» που θα διεξαχθεί στις 9-10 Μαΐου στα ανοιχτά της Σμύρνης.

Μερίδα του τουρκικού Τύπου και κυρίως του διαδικτυακού, ωστόσο, μετέφρασαν αυτή την ηχηρή στρατιωτική παρουσία στην Σμύρνη ως μήνυμα προς την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά κάποιοι τίτλοι ανέφεραν «Τετράστερο μήνυμα στην Ελλάδα» ή «Απάντηση με νόημα του Χουλουσί Ακάρ προς τον Πάνο Καμμένο».

Φαίνεται όμως πως όσα μετέδιδαν τουρκικά ΜΜΕ ήταν παραπλανητικά και οι Τούρκοι Στρατηγοί επιθεώρησαν την Στρατιά Αιγαίου για την επικείμενη επιχείρηση με τον απόπλου του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου.

Όπως ακριβώς αναμένονταν από πολλούς ο Ερντογάν προκαλεί ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου τόσο την Ελλάδα και την Κύπρο όσο και την ορθοδοξία δίνοντας εντολή απόπλου στο τουρκικό γεωτρύπανο, το οποίο όλοι γνωρίζουν για ποιο λόγο ακριβώς αποπλέει .

Ο προορισμός δεν ανακοινώθηκε αλλά το  Deepsea Metro-2, απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη, κινούμενο νότια προφανώς για την Κύπρο …ίσως με κάποιον «ενδιάμεσο» σταθμό κάπου στο Αιγαίο, αναφέρουν διάφορες πηγές.

Το γεωτρύπανο DeepSeaMetro 2 μπορεί να κάνει γεωτρήσεις σε θαλάσσιο βάθος 12 χιλιάδες πόδια και έχει βάθος διάτρησης 40 χιλιάδες πόδια.

Το σκάφος «Deepsea Metro-2» έφτασε στη Τουρκία στις αρχές του 2018 και απέπλευσε από τις νότιες ακτές της Νορβηγίας.

Νωρίτερα ο Μποζντάγ "έστρωσε" τον δρόμο: «Ανεπαρκείς πολιτικοί της Ελλάδας» διαταράσσουν τις σχέσεις με την Τουρκία!

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις που έχουν ως στόχο Έλληνες υπουργούς, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι ορισμένοι «ανεπαρκείς» πολιτικοί προσπαθούν να τορπιλίσουν τις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας.

Σε δύο μηνύματά του στο Twitter o Μπεκίρ Μποζντάγ, που είναι και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, έγραψε:

«Η Τουρκία έχει κάνει πολλά θετικά βήματα για να βελτιώσει και να δυναμώσει τη σχέση της με την Ελλάδα. Παρά αυτή την αλήθεια, ορισμένοι ανεπαρκείς πολιτικοί της Ελλάδας έχουν στόχο να διαταράξουν αυτές τις σχέσεις».

Με δεύτερο tweet επανέρχεται και συμπληρώνει:

«Η Τουρκία επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα. Οι προκλητικές και άδικες δηλώσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αξιολογώντας τη στάση της Τουρκίας ως αδυναμία δεν είναι προϊόν εξυπνάδας και οράματος».

Ο Μποζντάγ υποστήριξε ότι είναι είναι υπέρμαχος των καλών σχέσεων με την Ελλάδα, για την ενίσχυση των οποίων έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα.

Μας δουλεύουν κανονικά οι Τούρκοι ενώ είχαν ήδη σχεδιάσει τον απόπλου του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου.

Την ίδια στιγμή σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι ελληνικές ΕΔ της χώρας, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενο «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο, με τα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμη και για επιχείρηση απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων σε κάποιο ακριτικό νησί.

Έτσι, ενώ είμαστε λίγο πριν την ανάσταση του Ιησού Χριστού , όλα τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, με πολλά εξ αυτών να έχουν λάβει εντολή να μην απομακρυνθούν σε καμία περίπτωση από τις βάσεις τους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουρκικό κίνδυνο λόγω προσπάθειας υλοποίησης προκλητικής ενέργειας με τεράστια  συμβολική σημασία σήμερα και αύριο ημέρα του Πάσχα.

Όπως είναι φυσικό όλες οι μονάδες των ενόπλων μας δυνάμεων, σε ξηρά , αέρα και θάλασσα είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση κατά μήκος όλων των συνόρων και αυτό φαίνεται από την επιμέλεια και τα υλικά που έχουν δοθεί στις ακριτικές μονάδες.

Ο Τούρκος σουλτάνος Ερντογάν  ως ένας " άλλος" Μουσολίνι προσβάλει την χώρα μας ανήμερα μεγάλης και πανίερης εορτής της χριστιανοσύνης, τυχαίο;

Δεν νομίζουμε . Οι βλάσφημοι όμως όλοι έχουν την ίδια τύχη ανά τους αιώνες. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης