Κόσμος

«Φουλάρει» με KORNET η Άγκυρα: Παίρνει τους φονιάδες των ελληνικών αρμάτων μάχης μαζί με τεχνογνωσία των S-400 - Και δεύτερος πυρηνικός σταθμός!


Η Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν «φουλάρει» παντού στην κυριολεξία αρχής γενομένης της αγοράς ενός νέου συστήματος ραντάρ με το οποίο θέλει να «κλειδώσει» το Αιγαίο από την ελληνική παρουσία , και να ελέγξει ακόμη και την Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα  νέο σύστημα ραντάρ, το Cospas-Sarsat Beacon, το οποίο θα προμηθευτεί  το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Θαλάσσιων Επικοινωνιών, προκειμένου να ελέγξει πλήρως το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο .

Το νέο αυτό ραντάρ με τη βοήθεια δορυφόρου θα καταγράφει και θα ενημερώνει για κάθε κίνηση που θα παρατηρείται στη θάλασσα.
https://twitter.com/medyaadami/status/982677153824337920?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Άγκυρα υλοποιεί  αυτή την αγορά επειδή αυξάνεται ο «ανταγωνισμός της κυριαρχίας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο μεταξύ Άγκυρας-Λευκωσίας και Αθήνας.

Το νέο σύστημα ραντάρ θα κοστίσει 3.6 εκατομμύρια λίρες (750 χιλιάδες ευρώ) και προσδοκάται να ενισχυθεί η τεχνολογική επιρροή της Τουρκίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Όλα αυτά ενώ,  λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας προμήθειας των πυραύλων S-400 , η τουρκική πλευρά εξέθεσε την επίσημη ημερομηνία για την έναρξη των παραδόσεων.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής της γραμματείας της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, Ismail Demir, οι παραδόσεις των ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2019.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, η Ρωσία θα στείλει στην Τουρκία το πρώτο σύνταγμα  πυραύλων  S-400 Triumf τον Οκτώβριο του 2019. Τα συστήματα θα παραδοθούν από την Μαύρη Θάλασσα επί τριών πλοίων από το λιμάνι του Novorossiysk.

«Σύμφωνα με το πρόσφατα υπογεγραμμένο παράρτημα της σύμβασης, η παράδοση των πυραύλων S-400 στην Τουρκία θα γίνει τον Οκτώβριο του 2019 και όχι στις αρχές του 2020,σχεδόν τέσσερις μήνες νωρίτερα», ανέφερε η πηγή.

Θα παραδοθούν ένας σταθμός διοίκησης, σταθμοί  ραντάρ, εκτοξευτήρες, πύραυλοι , βοηθητικός εξοπλισμός, ανταλλακτικά και εργαλεία.

Επιπλέον, η Ρωσία θα μεταφέρει την τεχνολογία παραγωγής αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων στην τουρκική πλευρά μόλις οι δύο πλευρές ρυθμίσουν  σχετικά εμπορικά ζητήματα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν, «δεν υπάρχουν στρατιωτικοί ή πολιτικοί περιορισμοί για τη μεταφορά τεχνολογίας παραγωγής των S-400 στην Τουρκία. Αυτό είναι καθαρά εμπορικό ζήτημα», είπε.

Μετά τους πυραύλους S-400 όμως , σειρά πήρε ο δεύτερος τουρκικός πυρηνικός σταθμός στην Σινώπη.

Ο   Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλουτ Κάβουσογλου δήλωσε ότι «ο δεύτερος πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής θα κατασκευαστεί στην Τουρκία…σύντομα».

«Η Τουρκία είναι ενάντια στα πυρηνικά όπλα, αλλά όχι ενάντια στην πυρηνική ενέργεια» , ανέφερε ο ίδιος στα ΜΜΕ και στους δημοσιογράφους…αλλά προφανώς δεν γίνεται πιστευτός.

Ο δεύτερος πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Τουρκία θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Ιαπωνία. Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ  της Τουρκίας, ο πυρηνικός σταθμός θα κατασκευαστεί στην επαρχία της Σινώπης στο Πόντο .

Ο Mavlut Cavusoglu δήλωσε ότι οι πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής είναι διαθέσιμοι σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Το κυριότερο είναι να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ "πυρηνικών εγκαταστάσεων και πυρηνικών όπλων".

Επίσης σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η συνεργασία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με τη Ρωσία, συνεχίζεται με την αγορά όπλων και πυρομαχικών που απαιτούνται για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας».. όπως την εννοούν οι Τούρκοι .

Η Τουρκία εκτός όλων των άλλων θα αγοράσει ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους Kornet-ΕΜ με  εμβέλεια έως και 10 χλμ αποκτώντας παράλληλα και την τεχνογνωσία κατασκευής τους.

Περιττό να τονίσουμε ότι οι ελληνικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες θα βρουν ένα ακόμη «εχθρό» στο έδαφος , ο οποίος μπορεί να προκαλέσει πολλών ειδών προβλήματα , μετά τα τουρκικά UCAV bayraktar με αντιαρματικούς πυραύλους  και τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ.   

Όπως λοιπόν γίνεται απολύτως κατανοητό …η Τουρκία με όλα αυτά τα προγράμματα, τα οποία …αναμένονται,  και τα οποία όμως  εφόσον ολοκληρωθούν θα την καταστήσουν  περιφερειακή υπερδύναμη.

Οι  χώρες των Βαλκανίων.., . αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά ,  …από ελεύθερες  χώρες θα γίνουν χώρες-υποτελείς ξανά στον Σουλτάνο. 

Η ιστορία όμως για τον Ερντογάν …έχει « δράκο» και μάλιστα ζωντανό και μεγάλο λέγεται ΗΠΑ , με τεράστια συμφέροντα  στην Α.Μεσόγειο.

Επίσης ήδη οι τουρκικές ενέργειες έχουν ενεργοποιήσει μυστικά τον  "ορθόδοξο άξονα" στα Βαλκάνια , συν την συνδρομή της Αιγύπτου και του Ισραήλ που είναι σαφώς κατά μιας νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας . 

Μόλις ο Τούρκος πρόεδρος βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ , και νιώσει «μοναξιά» θα πράξει το αδιανόητο κατά πάντων και τότε η οργή των υπερδυνάμεων θα πέσει «επάνω του».       

 

https://youtu.be/VEfKbGGeInE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ