Κόσμος

Ανατριχίλα: Βρετανικά υποβρύχια βρίσκονται σε απόσταση βολής από Συρία

Βρετανικά υποβρύχια έχουν προωθηθεί σε απόσταση βολής από την Συρία αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Για την ακρίβεια τα βρετανικά υποβρύχια έχουν προωθηθεί σε σημείο, όπου η Συρία είναι εντός της εμβέλειας των πυραυλικών τους συστημάτων όπως αναφέρει η Telegraph κατόπιν εντολής της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δηλώνει έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC. Παράλληλα η Μέι δεν θα ζητήσει προηγουμένως την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, σημειώνει το BBC, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του.

Νωρίτερα σήμερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε πως όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι συριακές αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα στη Συρία και ότι τέτοιου είδους σοκαριστικές επιθέσεις δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες.

Από την πλευρά του ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν επισήμανε σήμερα ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει πάντα να έχει λόγο για στρατιωτικές ενέργειες.

Όπως σημειώνει η Express πάντως, η στρατιωτική δράση θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και αύριο βράδυ εφόσον αποφασιστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ