Ελληνοτουρκικά

Ωρα μηδέν: Ο Ερντογάν θα κρίνει την τύχη των δύο στρατιωτών - Φόβοι για «αρνητική» παρέμβαση - Τα δύο σενάρια που «παίζουν»

Κορυφώνεται η αγωνία για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τους Τούρκους το απόγευμα της Πέμπτης. Τη Δευτέρα (05.03.2018) θα δικαστούν από το δικαστήριο στην Αδριανούπολη οι Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη μέρα. Και αυτό γιατί την Δευτέρα επιστρέφει στην Τουρκία από την Αφρική, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κανείς δεν αποκλείει με δική του παρέμβαση οι εξελίξεις να πάρουν κάποια άλλη τροπή.

Μάλιστα, από πολλούς δεν θεωρείται τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, ο Ερντογάν ήταν εκεί και ενημερώθηκε αμέσως.

To στρατιωτικό και διπλωματικό θρίλερ είναι ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτή την φορά στην ξηρά.

Οι άντρες με τις χακί στολές και τα πορτοκαλί γιλέκα που συνοδεύουν τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη ανήκουν στην στρατοχωροφυλακή Ζαντάρμα.

Είναι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με στρατονομικά καθήκοντα. 

Δείτε εικόνα:

Οπως είχαμε αναφέρει, το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για μια καλοστημένη επιχείρηση των Τούρκων, με την Αγκυρα να έχει δείξει τις διαθέσεις της εδώ και μέρες. Οι δυνάμεις του στρατού έκαναν πρόσφατα ασκήσεις στον Έβρο με άρματα μάχης και γεφυροσκευές.

Τα δύο σενάρια

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται το «κλειδί» για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, που έχει στοιχεία διπλωματικού θρίλερ.

Έτσι, λοιπόν, αν οι Τούρκοι αποφασίσουν να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα, θα επεκτείνουν το κατηγορητήριο εναντίον των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την παράταση της κράτησής τους στην Τουρκία.

Μάλιστα, αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι εξαιρετικά πιθανό οι δύο στρατιωτικοί να «εγκλωβιστούν» στην Τουρκία για πολλές εβδομάδες, καθώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος για όσα τους αποδίδονται, η οποία όμως είναι δεδομένο ότι θα καθυστερήσει αρκετά, καθώς τα δικαστήρια στη γείτονα χώρα είναι «γεμάτα» από υποθέσεις, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Αυτό είναι το ένα -απευκταίο- σενάριο για την τύχη του ανθυπολοχαγού και του λοχία, το οποίο πολλοί μάλιστα δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι μπορεί να συνδεθεί με κάποιον τρόπο με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα, με τον Ταγίπ Ερντογάν να ζητά επανειλημμένως την έκδοσή τους στην Τουρκία.

Το «καλό» σενάριο προβλέπει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα κατηγορηθούν τη Δευτέρα μόνο για παραβίαση απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής και άλλα μικρότερα αδικήματα (όπως, π.χ., «υποψία για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων), και όχι για κατασκοπεία.

Τι θα σημαίνει αυτό; Ότι πιθανότατα θα καταδικαστούν σε κάποιους μήνες φυλάκισης με αναστολή ή θα απελευθερωθούν άμεσα και θα επιστρέψουν στη χώρα μας.

Άρα, όλα δείχνουν ότι την προσεχή Δευτέρα θα έχουμε μια σχετικά ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτή την -αν μη τι άλλο- περίεργη υπόθεση.

Δείτε βίντεο με τις εξελίξεις:   

https://www.youtube.com/watch?v=KRYJeUDRHfc

 

https://www.youtube.com/watch?v=1Ez5KoR0qnA

 

https://www.youtube.com/watch?v=IWhSeCkiJS0

 

https://www.youtube.com/watch?v=qVfBxN01P2w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...