Διατροφή

Αυγά: Πως συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς-Πόσα μπορούμε να τρώμε τελικά;

Το αν τελικά τα αυγά κάνουν περισσότερο κακό ή καλό είναι δεν είναι μια καινούργια συζήτηση. Τα οφέλη του είναι γνωστά και αναντικατάστατα για πολλούς. Τα αυγά είναι μια φτηνή πηγή πρωτεΐνης και είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ο προβληματισμός υπήρχε για τα επίπεδα χοληστερόλης και κατά πόσο σχετίζεται τελικά η κατανάλωση αυγών με την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με το ratpack.gr.

Μια επιστημονική μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφολογίας βάζει ένα οριστικό τέλος στο debate και αθωώνει πανηγυρικά τα αυγά από τις κατηγορίες που τα βάραιναν. Η εκτενέστατη και πολυετής μελέτη πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 177.000 ανθρώπων από 50 χώρες από διάφορα κοινωνικά στρώματα. Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν κατά μέσο όρο ένα αυγό την ημέρα και ουδεμία συσχετιση προέκυψε με καρδιαγγειακές παθήσεις τόσο στους υγείες όσο και στους ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι περιορισμοί στην κατανάλωση αυγών που είχαμε συνηθίσει να ακούμε στον παρελθόν οφείλεται σε έρευνες με μικρό δείγμα συμμετεχόντων που δεν έδιναν αξιόπιστα και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα. Συνεπώς η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα όχι μόνο είναι ανεκτή από τους επιστήμονες, αλλά και ενθαρρύνεται με βάση τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του αυγού.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...