Οι Τούρκοι μας απειλούν στο Αιγαίο & στο Ιόνιο περιπολούν οι Ρώσοι!Έκτακτη πτήση Αμερικανικού B-52

Θρίλερ με τα ρωσικά πολεμικά πλοία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7111613_oi-toyrkoi-mas-apeiloyn-sto-aigaio-kai-sto-ionio-peripoloyn-oi-rosoi-thriler

--------

Ενώ προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο με 51 παραβιάσεις το τελευταίο 24ωρο από drones, έχουμε συνέχεια στην παρουσία Τεσσάρων ρωσικών πολεμικών πλοίων στο Ιόνιο, μετά την χθεσινή αναγνωριστική πτήση ελληνικού UAV HERON στην περιοχή.

Το πρωί ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 της USAF (reg. 60-0005, διακριτικό SPLTR24) απογειώθηκε στις 08:45 πμ από την αεροπορική βάση της βρετανικής βασιλικής πολεμικής αεροπορίας ( RAF) στο Fairford.

Το αεροσκάφος πέταξε δια μέσω της νότιας Γαλλίας στην Μεσόγειο και εντοπίστηκε πριν λίγο στην Ατάλλεια της Τουρκίας αποστέλλοντας πολλαπλά μηνύματα και στην Άγκυρα.

Οι πληροφορίες φέρουν το ΝΑΤΟ να παρακολουθεί στενά την πορεία των ρωσικών πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων που τα συνοδεύουν, για να αναγνωριστούν οι προθέσεις της Μόσχας στην περιοχή.

Η πτήση του αμερικανικού βομβαρδιστικού σε μια πρώτη ανάγνωση, είναιμια επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο και ειδικά στο Ιόνιο πέλαγος.

Πολλοί εκτιμούν ότι πιθανότατα οι Ρώσοι να σχεδιάζουν να κινηθούν στην Α.Μεσόγειο κάνοντας προβολή ισχύος, ενώ σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση Ρώσων ειδικών, σε κάθε σενάριο η Μόσχα θα ...στοχοποιούσε αμερικανικές βάσεις σε ολόκληρη αυτήν την περιοχή.

Ορισμένοι αναλυτές στην Ουάσιγκτον συμφωνούν, ότι «το βασικό σκεπτικό για την επιστροφή της Ρωσίας στην περιοχή ήταν η προοπτική μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στο ευρωπαϊκό θέατρο και οι ανησυχίες για την ευπάθεια της νότιας πλευράς της σε μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ», ανέφερε έκθεση του Carnegie Endowment for International Peace.

Σε κάθε περίπτωση η συμμαχία λαμβάνει μέτρα για να αναχαιτήσει ( σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους) τους Ρώσους και να ελέγξει την περιοχή, παρακολουθώντας στενά ειδικά τις κινήσεις του ρωσικού στόλου στο Ιόνιο.

Κοινή άσκηση Ελλαδος-Αιγύπτου-Κύπρου-ΗΑΕ

Η κοινή στρατιωτική άσκηση «ΗΡΑΚΛΗΣ 2» ξεκίνησε την Κυριακή στη Στρατιωτική Βάση Μοχάμεντ Ναγκίμπ στην επαρχία Μάρσα Ματρούχ στη δυτική Αίγυπτο.

Στην πολυήμερη άσκηση συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης ως παρατηρητές η Ιορδανία, οι ΗΠΑ, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Μπαχρέιν.

Ουσιαστικά έχουμε μια προθέρμανση των σχεδίων της δημιουργίας κοινής αεροναυτικής δυνάμεως που θα επιτηρεί τον αγωγό East Med και άλλα ενεργειακά σχέδια με αποδέκτη την Τουρκία και τα σχέδια της για την “Γαλάζια Πατρίδα”, και την παράνομη Τουρκολιβυκή ΑΟΖ.

-------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Οι Τούρκοι μας απειλούν στο Αιγαίο & στο Ιόνιο περιπολούν οι Ρώσοι!Έκτακτη πτήση Αμερικανικού B-52

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΤΟΥΡΚΙΑ

#ΑΙΓΑΙΟ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News