Έπεσε με το F 16 και τον έκαναν Αρχηγό της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας!

Διέφυγε κάνοντας χρήση το εκτινασσόμενο κάθισμα από ένα δυσλειτουργικό F-16

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7107748_epese-me-f-16-kai-ton-ekanan-arhigo-tis-toyrkikis-polemikis

--------

Στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας αναφέραμε: Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκρυπτογραφεί τις στρατιωτικές κρίσεις που ξεκίνησαν στην Τουρκία - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και γιατί.

Σημειώναμε δε ότι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο προεδρικός σύμβουλος Καλίν, η θητεία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Yaşar Güler παρατάθηκε για ένα ακόμη έτος, ενώ ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχος Adnan Ο Özbal και ο διοικητής της πολεμικής Αεροπορίας Hasan Küçükakyüz αποστρατεύθηκαν λόγω έλλειψης προσωπικού. 16 στρατηγοί και ναύαρχοι προήχθησαν σε ανώτερο βαθμό και 47 συνταγματάρχες προήχθησαν σε στρατηγούς και ναυάρχους.

Ο Gulan, που ήταν πιλότος F-16, είχε ένα ατυχές ατύχημα το 2003. Το F-16 που χρησιμοποιούσε ο Gülan, ο οποίος ήταν ο Διοικητής Επιχειρήσεων της 5ης Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων που αναπτύχθηκε στην περιοχή Merzifon της Αμάσειας εκείνη την εποχή, με τον βαθμό του Επιτελάρχη, παρουσίασε τεχνική δυσλειτουργία ενώ βρισκόταν στους ουρανούς του Tokat.

Σύμφωνα με τουρκικό μέσο, οι προσπάθειες του Gulan, ο οποίος ήθελε να ελέγξει το αεροπλάνο, το οποίο άρχισε να χάνει απότομα ύψος, δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Gülan εκτινάχθηκε με το αλεξίπτωτο χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμά του, το αεροπλάνο συνετρίβη στο ανώμαλο έδαφος μεταξύ των χωριών Ütük και Özyurt. Ο Gulan γλίτωσε αλώβητος από το ατύχημα, στο οποίο τμήματα του αεροπλάνου απλώθηκαν σε μεγάλη περιοχή.

Ενώ τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης έφτασαν στο σημείο σε λίγη ώρα, το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι, το αεροσκάφος συνετρίβη ως αποτέλεσμα τεχνικής δυσλειτουργίας εκείνη την ώρα (αυτή η λιτή ανακοίνωση θεωρείται ελλιπής και δεν αποσαφηνίζει πιθανό λανθασμένο χειρισμό του ιπταμένου ). Ο Gülan, ο οποίος είχε γρατσουνιές στα χέρια και το πρόσωπο, μεταφέρθηκε από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης από όπου βρισκόταν και μεταφέρθηκε στη βάση με ελικόπτερο. Ο μάρτυρας Ιμπραήμ Τοπράκ, ο οποίος είδε το ατύχημα εκείνη την ώρα, είπε: «Μετά την έκρηξη, οι φλόγες αυξήθηκαν. Ο πιλότος ήταν 200 μέτρα μακριά από τα συντρίμμια. Πήγα να βοηθήσω».

Κοινώς, ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται την Πολεμική Αεροπορία του και τον ρόλο που μπορεί να παίξει, σε εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα, αλλά και σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης με την Ελλάδα.

Ο νέος Τούρκος Αρχηγός, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια περίοδο που η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υποστήριξε την τροποποίηση του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας Εξουσιοδότησης (NDAA), ότι η μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα πρέπει να περιλαμβάνει την απαίτηση να μην χρησιμοποιούνται για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Έπεσε με το F 16 και τον έκαναν Αρχηγό της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας!

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΤΟΥΡΚΙΑ

#F16

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News