Τ

ΤΡΟΦΙΜΑ

Ως τρόφιμο ορίζεται γενικά κάθε υλικό ή ουσία που άμεσα ή μετά από επεξεργασία χρησιμοποιείται για τη διατροφή του ανθρώπου. Στην τεχνική ορολογία συνήθως τα τρόφιμα διαχωρίζονται από τα ποτά (π.χ. "Κώδικας Τροφίμων και Ποτών"), αλλά συχνά χάριν συντομίας ως "τρόφιμα" νοούνται και τα ποτά.

Οικονομία 0

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ για τον Σεπτέμβριο 2025, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 1,4%, έναντι 3,5% στον μέσο όρο της ΕΕ και 5% στις χώρες του ΟΟΣΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Οικονομία 0

Κοντά στα 12 δισ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών - Περισσότερες από 270 επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών θα ταξιδέψουν στη Γερμανία

Ο αριθμός θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος αν η έκθεση διέθετε περισσότερο εκθεσιακό χώρο, καθώς δεκάδες άλλα αιτήματα συμμετοχής έλαβαν απορριπτική απάντηση λόγω έλλειψης διαθέσιμων θέσεων
ΣΧΕΤΙΚΑ