Κυβέρνηση

Δένδιας: «Η αντιπολίτευση υιοθετεί ακροδεξιό σκεπτικό για τον Έβρο»

Ο Νίκος Δένδιας απαντά στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» για την αναφορά του στα «λίγες δεκάδες μέτρα», τα δύο διαβήματα προς την Τουρκία και δίνει σκληρή απάντηση στην αντιπολίτευση.

Πυρά κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά το περιστατικό στον Έβρο και την κινητικότητα των Τούρκων στην περιοχή. «Εγκλωβίζεται το πολιτικό σύστημα της χώρας στην ακροδεξιά ρητορική λόγου και στη μάχη των επίγονων της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Ο κ. Δένδιας αφού ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν παρατηρείται κινητικότητα από την πλευρά των Τούρκων στη θέση Μελισσοκομείο, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υιοθετεί το «ακροδεξιό σκεπτικό Βελόπουλου», στα περί «εισβολής Τούρκων», κάνοντας λόγο για fake news και κατασκευασμένες αντιδράσεις, καθώς αυτές προέκυψαν 48 ώρες μετά την αναφορά του σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ για «αλλαγή ορίου στην κοίτη του ποταμού».

Σχετικά με την αναφορά του για «λίγες δεκάδες μέτρα» που πυροδότησε την πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι αφορούσε την κοίτη του ποταμού, κάτι που όπως είπε έγινε κατανοητό και από τον ίδιο τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε τη συνέντευξη.

 «Η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά την κυβερνηση αν αποχώρησαν οι ελληνικές δυνάμεις λόγω της τουρκικής στρατοφυλακής; Είναι προσβλητική η διατύπωση στην ερώτηση! Δεν είναι υβριστικό να ρωτάς αν εγκατέλειψαν οι ένοπλες δυνάμεις μας;», υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η χώρα μας ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο όταν η Τουρκία ζήτησε με ΝΟΤΑ «να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Όταν, ωστόσο, παρατηρήθηκε κινητικότητα στην περιοχή από την πλευρά της Τουρκίας, το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δεύτερο διάβημα προς την Άγκυρα απαιτώντας να μην υπάρξει καμία τουρκική ενέργεια. «Προφανώς πήγαν να κάνουν μετρήσει και επεδόθη δεύτερο διάβημα», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει δώσει απάντηση στο δεύτερο διάβημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ