Κυβέρνηση

Κατρούγκαλος: Κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης στο Ρωσικό Προξενείο

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επικοινώνησε με τη Ρωσική Πρεσβεία και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά».

Κατηγορηματικά καταδικάζει η ελληνική κυβέρνηση την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα στο Ρωσικό Προξενείο στο Χαλάνδρι.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε στο Sputnik ότι επικοινώνησε με την Ρωσική Πρεσβεία για να εκφράσει την αυτονόητη κατηγορηματική καταδίκη στην επίθεση. Διαβεβαίωσε επίσης, ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία αστυνομικά μέτρα για να μην επαναληφθούν «παρόμοια απαράδεκτα γεγονότα».

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, κατά την επικοινωνία του με την Ρωσική Πρεσβεία, επιβεβαιώθηκαν οι «πάρα πολύ φιλικές σχέσεις που έχουν οι δυο χώρες μεταξύ τους».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο Sputnik:

«Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. Συμβαίνουν όμως και εδώ, όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου, μεμονωμένες απαράδεκτες επιθέσεις όπως αυτή, η οποία έγινε το πρωί στο ρωσικό προξενείο. Έχουμε επικοινωνήσει με τη ρωσική πρεσβεία της έχουμε δηλώσει την αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη παρόμοιων γεγονότων. Και δηλώσαμε ότι θα ληφθούν τα αναγκαία αστυνομικά μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα γεγονότα.Επιβεβαιώσαμε επίσης στο πλαίσιο της επαφής αυτής τις πάρα πολύ φιλικές σχέσεις που έχουν οι δυο χώρες μεταξύ τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ