Πολιτική

Φίλης: Υπογραφή απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της αριστεράς η πύρρειος νίκη Κασσελάκη

Ως υπογραφή απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστέρας σε όλες τις εκδοχές της, χαρακτήρισε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Νίκος Φίλης, τα όσα συνέβησαν και αποφασίστηκαν στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα ο κ. Φίλης άσκησε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη για την πτώση του κόμματος που ξεκίνησε επί προεδρίας του.

«Το ερωτηματολόγιο που ήταν αφορμή για τη σύγκρουση έθετε το ερώτημα να μείνουμε στην αριστερά ή να γίνουμε δημοκρατικό κόμμα Μπαίντεν, αυτή είναι η λογική του, ή καλύτερα ένα λαικιστικό κεντρώο κόμμα που θα είναι έτοιμο να κάνουμε το μπαλαντέρ εξουσίας. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης έχει ανοίξει την ιστορία ξηλώματος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά» είπε ο κ. Φίλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσον αφορά το τι συνέβη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός είπε ότι «δεν χαίρομα, θλίβομαι. Είναι μια πολύ αρνητική εικόνα».

Όπςω εκτίμησε «το τελεσίγραφο Τσίπρα απερρίφθη από το συνέδριο και η νίκη του Κασσελάκη ήταν πύρρειος. Σημασία δεν έχει η προσωπική αντιδικία του πρώην και σημειρνού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μπροστά σε μια τριπλή κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: κρίση φυσιογνωμίας με το ερωτηματολόγιο που αμφισβητεί την αριστερή υπόσταση του ΣΥΡΙΖΑ, κρίση στρατηγικής και προγράμματος και κρίση ηγεσίας».

«Ο Τσίπρας στον οποίο οφείλουμε πολλά για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει την ευθύνη και για την πτώση. Όταν βρει τη δύναμη να κάνει αυτοκριτική και για τα δύο τότε η συζήτηση θα έιναι πιο ουσιαστική» είπε ακόμα ο κ. Φίλης λέγοντας για τον πρώην πρωθυπουργό πώς «φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ που βαθαίνει έχει την αρχή της επί προεδρίας του».

«Δεν έπρεπε να γίνενι προσωποποίηση της αντιδικίας με τον Μητσοτάκη, ούτε θολή θέση όσον αφορά τα εμβόλια για τον κορωνοϊό» συνέχισε ο Νίκος Φίλης την κριτική για τον Αλέξη Τσίπρα ενώ για την παρέμβασή του πρώην πρωθυπουργού σχολίασε πως «όταν είσαι μέλος του κόμματος πας και μιλάς και δεν στέλνεις τελεσίγραφα λίγο πριν το συνέδριο».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...