Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο: Διακινητές διαφημίζουν τα δρομολόγια και τις ταρίφες στο διαδίκτυο

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Νέα βίντεο-ντοκουμέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν την απροκάλυπτη προβολή παράνομων διαδρομών και αμοιβών στο βόρειο τμήμα του νομού.

Σύμφωνα με το pameevro.gr, μεταναστευτικές ροές στον Έβρο καταγράφουν αισθητή έξαρση το τελευταίο δίμηνο, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του νομού όπου δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη. Τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας βίντεο-ντοκουμέντα που λειτουργούν ως «δόλωμα», διαφημίζοντας ανοιχτά τα παράνομα περάσματα και τις ταρίφες τους. .

Στις επίμαχες αναρτήσεις, ομάδες μεταναστών φαίνεται να διασχίζουν ποτάμια, να κινούνται σε αγροτικές εκτάσεις και να επιβιβάζονται σε οχήματα υπό το κάλυμμα της νύχτας.

Δράση κυκλωμάτων και η «Λερναία Ύδρα» των συνόρων

Κάτω από τα βίντεο, χρήστες αλληλεπιδρούν δημοσίως ρωτώντας για το κόστος μεταφοράς ή σχολιάζοντας την επιτυχία των διελεύσεων. Από την πλευρά τους, οι συνοριοφύλακες περιγράφουν μια διαρκή μάχη, παρομοιάζοντας τα κυκλώματα με «Λερναία Ύδρα», καθώς η εξάρθρωση μιας οργάνωσης ακολουθείται άμεσα από τη δράση νέων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Μπάσταρδοι Γερμανοί»! Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί με τουρκική και αραβική καταγωγή φέρονται να απειλούν Γερμανούς συναδέλφους τους

Η υπόθεση του Βερολίνου θέτει επομένως ένα επιτακτικό ερώτημα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της...
Ρωσία 0

Διαλύεται η συμμαχία Άγκυρας-Μόσχας! Γιατί Ελλάδα και Ρωσία «συμφώνησαν» στην πράξη στον ΟΗΕ για την Λιβύη με φόντο το Τουρκολιβυκό μνημόνιο;

Οι Ρώσοι δεν θέλουν και αυτοί το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο αφού μέσω του Αιγαίου θέλουν να κινούνται τα πλοία τους...